Speltips, Sverige – Danmark 14/11: Tyvärr, det här blir ett praktfiasko

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2015

Som ni alla vet vankas det nordisk fajt mellan Sverige och Danmark – i potten är en EM-biljett. Två matcher, 180 minuter – på Friends Arena startar allt. Såhär tänker vi inför match nummer ett.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag! 

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Tungviktsbatalj, nordiska mått mätt, det här. När man talar om vilka som är bäst i norden handlar det oftast om just Sverige och Danmark, i alla fall i fotbollssammanhang. Här ska vi alltså få ett kvitto på det.

Vikten av att vinna är förstås enorm – här i playoff:et är det vinna eller försvinna. Det anses också vara ödesmatcher för den svenska förbundskaptenen Erik Hamrén, som blivit allt mer ifrågasatt med tiden; ständigt kritiserad för hur startelvorna formeras och för att inte ha nya idéer att plocka upp ur lådan vid behov. Samma gamla nytt.

Vill ni läsa mer om förutsättningarna inför matchen – exempelvis duellen mellan Zlatan Ibrahimovic och Christian Eriksen – publicerade vi en mer utförlig artikel om detta häromdagen, vilken kan läsas här.

Dubbla spel till runt dubbelt

Liten fördel för Danmark i och med att de första 90 minuterna spelas på bortaplan, för att sedan ha ett resultat att spela efter hemma i Köpenhamn. Press på Erik Hamrén och hans manskap att se till att vinna den här, första matchen. Det tror jag dock är lättare sagt än gjort.

I min bok är Danmark den snäppet bättre parten här, även fast de blågula har en viss Zlatan Ibrahimovic i spetsen. Känner att den danska truppen är mer helgjuten med flera klasspelare, ett slagkraftigare kollektiv. Och sen Christian Eriksen, förstås.

Målskyttet var ett stort problem för Danmark i gruppspelet – på åtta matcher blev det lika många baljor framåt. Defensivt var man desto mer stabila med ynka fem insläppta. De enda förlusterna kom mot Portugal, både hemma och borta. På resande fot spelade man ett smart och tätt försvarsspel och vann exempelvis mot Serbien samt spelade kryss mot Albanien.

Vissa truppbekymmer för danskarna, dock. Generalen i mittförsvaret, Simon Kjaer, och hans fru väntar barn – därför har han missat delar av samlingen inför matchen. Annars är Leon Andreasen out. Albin Ekdal räknar vi bort från det svenska mittfältet – ett hyfsat tufft avbräck.

Erik Hamrén håller jag synonym med naiv fotboll, vilket visats i flera matcher. Mest tydligt var det i 1-4-förlusten mot Österrike på Friends Arena. Innan dess hade man dessutom förlorat mot Ryssland och de två avslutande matcherna var mot blåbärsnationerna Liechtenstein respektive Moldavien, vilka vanns utan att direkt imponera. Inte imponerad alls över vad Sverige presterar, för att vara helt ärlig.

Danmark +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid kryss – spelas till fina 1,92x hos Bet365 (1 000 kr bonus för nya kunder).

Spelar dessutom Danmark att vinna playoff-rundan till dubbelt. Ser värde åtminstone 20 punkter neråt där. Skönt att sitta i den båten att det är en winwin-situation oavsett vad som händer.

Tror du annorlunda från oss?

Då finns möjligheten att klippa den raka ettan till sinnessjuka 8,0 x insatsen via Paddy Powers kampanj. Läs mer om det här. 

Speltips:

Speltips: Danmark +0,25 mål (asian handicap)
Danmark avancera vidare från playoff-rundan
Odds: 1,92 / 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: 20:45, lördag 14/11
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 2,40 unibet logo
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Danmark 3,45 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,55 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,56 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: