Speltips Sverige – Frankrike 5/9: Blågult i farten

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sverige tar sig an världsmästarna Frankrike på hemmaplan i UEFA Nations League lördagen den 5 september 2020, och vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är förmodligen inte bara jag som har saknat det svenska landslaget, och har väntat länge på att äntligen få se laget spela fotboll igen. Men på lördagen är det så äntligen dags igen efter tio månaders uppehåll och en sommar som inte blev så intensiv som man hade hoppats på.

I det här skedet är det inte helt enkelt att veta vad man ska förvänta sig, men kanske är det en fördel för Sverige att man nu spelar mot ett lag där flera spelare är ur form eller inte i säsong än. Nu är Ligue 1 visserligen en av få ligor som kickat igång, men det är inte så många spelare som hör hemma där.

Allsvenskan har varit igång hela tiden och spelare som Sebastian Larsson, som för övrigt blir lagkapten i matchen, kommer därmed att ha en liten fördel. Det ska vi inte underskatta.

UEFA Nations League blir annars ett bra sätt att försöka sätta någon slags ny grund i lagets spel, och det är precis det vi förväntar oss här när Janne Andersson ändå ska försöka slussa in ett par nya spelare så sakteliga. Inte minst Dejan Kulusevski behöver få en roll som gynnar honom inför kommande sommar.

Förväntningarna på matchen är därför höga, och underhållningsvärdet bör finnas där. Förmodligen känner inget av lagen att det finns sådär jättemycket att förlora, även om det här inte är en match av träningsmatchskaraktär.

Sverige är svåra att slå

Det är en speciell svensk landslagstrupp som finns med till den här samlingen, och även om den på många sätt påminner om den som troligen kommer att spela nästa sommars Europamästerskap saknas det ett par tunga spelare som hade varit med annars. Andreas Granqvist är fortfarande given som lagkapten och mittback, men han har knappt spelat någonting i Allsvenskan under säsongen och är helt enkelt inte redo att spela här heller. Det gör att det förväntas bli Filip Helander eller Pontus Jansson intill Victor Nilsson Lindelöf i mittförsvaret.

I övrigt är det intressant att se om det går att peta Dejan Kulusevski, som är en av hela världens hetaste talanger och spelare just nu. Det gör att det lag som ställs på banan troligen kommer att ha en väldig offensiv spets och att Sverige därigenom ska kunna hota det Frankrike som nu kommer på besök.

Frankrike är som regerande världsmästare alltid favoriter inför sina matcher och så också här. Men att man nu ser ut att sakna ett par tunga spelare kan göra att Sverige möjligen får en lite bättre chans att störa. Houssem Aouar, Paul Pogba och Steve Mandanda är enligt rapporterna på förhand inte med, och i övrigt är det lite osäkert hur det ser ut. Hur kommer man att formera laget, och vilka spelare är formstarka nog att starta?

Nu är det inte enkelt att veta vad man ska förvänta sig, men Sverige lär spela sitt sedvanligt defensivt inriktade spel här. Det är viktigt att försöka hålla sig till bra resultat på hemmaplan.

Sverige +1 (asian) spelas till 1,61 gånger smeten hos Unibet. Det är ett svårt lag att bryta ner och det brukar vara det svenska landslagets paradgren numera.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +1 (asian)
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, lördag 5 september 2020
TV:  tvfyra logo  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo