Speltips, Sverige – Moldavien 12/10: Vi kombinationsspelar till 3,10x

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2015

En minimal chans att plocka en av direktbiljetterna till EM finns fortfarande, men då krävs bland annat vinst över Moldavien. Lyckas med det – men utan att briljera?

Play off-platsen är säkrad – för att avancera förbi Ryssland på andraplatsen, vilken som bekant leder direkt till nästkommande års europeiska mästerskap i Frankrike, krävs det en vinst samtidigt som Montenegro vinner borta över Ryssland. Såväl spelare som ledare är förstås redan inställda på vad det med all sannolikhet kommer bli – play off.

Moldavien är fastkedjade i botten av gruppen, vilket får betraktas som ett fatalt misslyckande, trots de hårt begränsade kvalitéerna. Något hopp om att nå EM fanns såklart inte, men att man skulle hamna ovanför usla Liechtenstein borde ändå kunna krävas. Å andra sidan lite typiskt med de rådande oroligheterna i landet. Speglas också av på fotbollen.

Under 2000-talet har Sverige och Moldavien mött varandra sex gånger – och facit i dessa är sex vinster för Sverige. Omvända matchen här i kvalet slutade 0-2 med – hör och häpna – Zlatan Ibrahimovic som tvåmålsskytt.

Statistiken talar för målsnålt

Defensivt håller Moldavien faktiskt helt okej nivå. 14 insläppta mål på nio matcher är inget katastroffacit – man har inte blivit överkörda i en enda match och som mest förlorat med två baljor, mot Montenegro dubbelt upp och just Sverige.

Tror vi kan få se någonting liknande här; Erik Hamréns manskap sprudlar ju inte direkt just nu. Stod för en stabil prestation mot Liechtenstein senast och vann med 2-0, men för ärlighetens skull är det inte något speciellt bra resultat mot en handfull amatörer. Fokus på att främst hålla tätt för Moldavien, för att sedan hålla siffrorna nere. 11-mansförsvar.

Svenska försvaret är allt annat än betongsstarkt, men detta bör ändå vara en uppgift som ska kunna hanteras på ett okej sätt.

I fem av Moldaviens sju förlustmatcher har det blivit max två mål och i tre av Sveriges vinstmatcher likaså. Statistik som vägleder oss extra mycket in på vad vi tror kan vara att vänta – en knapp hemmavinst.

3,10 x polletterna för kombinationsspelet att Sverige vinner och under 2,5 mål tar vi. 2-0 och John Guidetti stänker dit båda?

Speltips:

Speltips: Sverige vinner & under 2,5 mål
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, måndag 12/10
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 1,20 betsson logo
Oavgjort 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Moldavien 20,00 mybet logo
Över 2,5 mål 1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,25 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: