Speltips Sverige – Österrike 12/9: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2023

Ett Sverige med ny luft under vingarna tar emot Österrike i kvalet till EM 2024. Matchen spelas tisdag den 12 september 2023 med avspark kl 20:45 på Friends Arena.

Sverige – Österrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige hanterade måstematchen mot Estland på bästa tänkbara sätt och även om motståndet inte var det bästa så var det ändå en insats som skänker hopp.

Janne Anderssons manskap har nu två 5-0-segrar mot Azerbajdzjan och Estland, vilket stärker målskillnad. Det är emellertid ingenting värt om man inte kan hävda sig mot Österrike och Belgien. I sanningens namn har man inte ens varit i nära i förlustmatcherna mot dessa. I Wien i juni räddade Robin Olsen Sverige från en storförluster då man föll med 2-0 efter två sena mål av Cristoph Baumgartner.

Sverige är fyra poäng efter Österrike och Belgien, vilket gör det här till en ny måstematch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett vassare Sverige

Ralf Rangnicks Österrike har inlett det här EM-kvalet på ett övertygande sätt och har nu skaffat sig ett ypperligt utgångsläge. Framförallt har man gjort det bra i de matcher där det krävts som mest, inte minst i bortamötet mot Belgien som slutade 1-1.

Österrike spelade inte i EM-kvalet i helgen utan ställdes istället mot Moldavien i en träningslandskamp i torsdags. Med en roterad startelva kunde man styra den matchen, men det slutade ändå med delad pott, 1-1.

Därmed är förutsättningarna omvända jämfört med när Sverige och Österrike senast möttes. Då kom Österrike från en tuff bortamatch mot Belgien medan Sverige träningsspelat mot Nya Zeeland.

Sverige hade som sagt inte mycket att sätta emot Österrike i Wien, men man borde ha bättre förutsättningar hemma på Friends. Känslan är mycket positiv efter insatsen i lördags där spelare som Ken Sema och Viktor Gyökeres stack ut och eventuellt kan göra skillnad även i den här matchen.

Jag tror på ett betydligt mer framåtlutat och energifyllt Sverige jämfört med senast mot Österrike. Samtidigt lär Österrike inte ha tappat sin identitet och Olsen i målet lär få att göra även här. Sverige gäller som knappa favoriter, men man ska nog vara försiktig med att dra några stora växlar av segern mot Estland.

Förutsättningarna talar hursomhelst för en öppen matchbild och mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 12 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo