Speltips Sverige – Portugal 8/9: Nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sverige behöver vinna mot Portugal i UEFA Nations League för att hålla jämna steg med övriga lag i toppen. Vi rekar med odds den 8 september 2020.

Superodds! Få bonus & sen 3,0 på Sverige att få minst oavgjort i matchen. Annons.. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. 

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är inte helt enkelt att veta precis vad som är planen och målsättningen med den upplaga av UEFA Nations League som nu har startats, men för svensk del kan vi väl vara säkra på att man åtminstone vill försöka hitta en form, och ett slags grundspel, inför kommande Europamästerskap.

Det var tänkt att spelas redan i somras, men har som bekant blivit framflyttat. Det ger Janne Andersson mer tid, men det gör också att ett par spelarna blir äldre, äldre och åter äldre. Samt att några yngre förmågor tagit sig in i truppen och elvan. Får vi hoppas.

Men det såg inte helt bra ut i premiären mot Frankrike. Sverige föll klart med 0-1 på hemmaplan, och var egentligen inte jättenära att ta poäng. 2-0 var närmare, inte minst mot bakgrund av att fransoserna brände en straff.

Portugal å sin sida körde över Kroatien i sin premiär. 4-1 tyder på att man har prickat formen direkt, och nu kan vi inte tänka oss annat än att portugiserna försöker åka vidare i jakt på en ny vinst. Det ska dessutom sägas att Cristiano Ronaldo är högst osäker till spel. Anfallaren hade en tåskada i förra matchen, och kan vilas är också.

Sverige reser sig

Det har diskuterats vilt om den startelva som Janne Andersson valde att ställa på banan mot Frankrike, och baserat på insatsen och resultatet är det svårt att hävda att förbundskaptenen gjorde helt rätt. Men rimligen är det också han som har bäst koll på laget, och som har en längre, mer långsiktig tanke, än bara matcherna så här i början på UEFA Nations League.

Dejan Kulusevski var dock öppet besviken över att han inte fick starta matchen, och talade själv i termer av förvåning över att han fick sitta på bänken. Det kan man förstå. Det är trots allt en spelare i Juventus, en av världens bästa klubbar, som vi pratar om här.

Det återstår att se hur laget formeras inför matchen mot Portugal, men det är uppenbart att det saknades offensiv spets mot Frankrike. Utan Ola Toivonen i laget blir Sverige dessutom inte fullt så tunga att möta. Då kanske man behöver kompensera det med speed.

Låt oss se hur tankarna vandrar inför den här matchen, men vad vi vet är att Marcus Berg nu är tilltänkt som lagkapten. Det skulle kunna innebära att Sebastian Larsson ska sitta på bänken, och att Dejan Kulusevski då tar hans plats i startelvan. Känslan är att det är precis vad som behövs för att man ska ha någon som helst chans att kunna störa ett formstarkt Portugal.

Men på hemmaplan ska Sverige klara av det mesta, och med Frankrikeförlusten som en bra påminnelse tror jag att Sverige gör en bättre insats nu.

Sverige +0,75 (asian) spelas till 1,78 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +0,75 (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, tisdag 8 september 2020
TV:  tvfyra logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: