Speltips Sverige – Sydafrika 23/7: VM-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 22 juli 2023

Sverige gäller som klara favoriter då man ställs mot Sydafrika i den första omgången av gruppspelet i damernas VM 2023. Matchen spelas söndag den 23 juli i Wellington med avspark kl 07:00 svensk tid.

Sverige – Sydafrika

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sverige går in i damernas VM i fotboll som stora favoriter i sin grupp. Främsta utmanare är på förhand Italien följt av Argentina medan Sydafrika är den här gruppens stora underdog.

Inför förra sommarens EM höll Sverige en hög svansföring med en tydlig målsättning att vinna hela turneringen. Sedan dess har det här laget sjunkit en del i status och det mesta har dessvärre handlat om diverse skadeproblematik inför detta VM i Australien och Nya Zeeland.

I EM tog man sig till en semifinal, men där var man chanslösa mot de blivande mästarna England. Därefter kunde man säkra gruppsegern i VM-kvalet. Man vann då före Irland efter att ha gått obesegrade genom åtta matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget svenskt nervdaller

Sydafrika gör nu sitt andra VM och senast det begav sig hade man inte mycket sätta emot. Förväntningarna är inte högt ställda utifrån sett, men man kommer med gott självförtroende sedan man vunnit de afrikanska mästerskapen för första gången förra året.

Sydafrika, eller Banyana Banyana som laget kallas, är vana att vara spelförande mot sina afrikanska motståndare, men har på senare tid försökt utveckla sitt spel utan boll. Det lär bli en nödvändighet när man nu ställs mot betydligt skickligare lag på VM-nivå.

Sverige gäller nu som storfavoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på en blågul seger ger endast omkring 1.09 gånger insatsen.

Peter Gerhardsson har till stora delar hållit fast vid de spelare som tidigare har levererat under hans tid som förbundskapten. Det är dock en majoritet av dessa som redan har peakat i sina karriärer. Samtidigt finns det förstås en uppsida med all den rutin som finns, i synnerhet när det kommer till en VM-premiär.

Jag har svårt att se att Sverige ska kunna rå på de bästa lagen i den här turneringen, men den här matchen tror jag man löser utan större problem. Det faktum att man är ett så pass samspelt och erfaret lag bör vara en klar fördel i just den här typen av matcher. Lagets startsträcka är kort och jag har svårt att se att någon spelare kommer lida av några värre premiärnerver. Mitt spel blir därför Sverige -2.5 (asian hcp) till 1.96 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige -2.5 (asian hcp)
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 07:00, söndag 23 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: