Speltips, Sverige – Tjeckien 29/3: Vi satsar på att dubbla polletterna

Spelbloggare Publicerat: 28 mars 2016

Ännu ett svårt test inför sommarens EM i Frankrike väntar Erik Hamréns manskap – kvalsuccén Tjeckien, på Friends Arena. Vi satsar på att dubbla polletterna.

Passa på! Vi på Spelbloggare.se presenterar i samarbete med Unibet en tidsbegränsad, unik välkomstbonus på 200% extra upp till hela 2 000 kronor hos dem.

90 välutförda minuter slutade ändå i en torsk för det svenska landslaget borta mot ett starkt Turkiet. Andreas Granqvists kvitteringsbalja efter frispark räckte inte när motståndarnas Cenk Tosun svarade med samma mynt minuterna senare. Detta innebar att vårt speltips, Turkiet att vinna, prickade in till närmare dubbelt betalt.

Ändå känns det som att Sverige vässat till formen rejält. Kvaldubbelmötet mot Danmark lovade mycket – de två kanske bästa prestationerna under kalenderåret 2015 – och nu stod de alltså upp för ännu en fin prestation.

En av de absolut starkaste beskeden vi fick i kvalet var av just – Tjeckien. Det fina facit på 7-1-2, trots att de ställdes mot tufft motstånd, räckte till en förstaplats; 22 inspelade pinnar på 10 matcher. Kanske är det en uppstickare vi har framför oss i sommarens EM? Det skulle faktiskt inte förvåna undertecknad.

Mål – åt båda håll?

Vi hoppas kunna fortsätta på vinnarspåret i Sveriges matcher – även nu klipper vi ett spelobjekt till runt dubbelt betalt, 2,02 x smeten för att vara exakta.

Och vad ska då krävas för att polletterna ska trilla in – jo, att båda sidorna hittar nätet. Borde finnas en fin möjlighet till det.

Det har varit lite av en trend för Sverige; att om offensiven klickar, då faller defensiven ihop och vice versa. Sällan helgjutna prestationer gjorts. Men ja, det ser ut att ha vänt lite – formen är hittad. Turkiet kunde hotas trots att Zlatan Ibrahimovic inte fanns med och till största delen kunde motståndarnas attacker hanteras helt okej.

Nu är nämnde Zlatan med och hans betydelse för anfallsspelet kan inte underdrivas. Med honom på planen ska det bli minst en balja framåt.

Tjeckien i sin tur; de känns lite underskattade. Stod förvisso för en halvdan prestation senast förra veckan när förlustsiffrorna mot Skottland skrevs 0-1, men det var mer eller mindre ett under att bollen inte hittade in. Hela 20 skott avlossades, varav sex stycken på mål. Utdelningen kommer nu istället?

Något som var tydligt under kvalet, är att Tjeckien inte vill backa hemåt och ställa upp någon försvarsbuss fastän de spelar på resande fot, vilket bidrog till att matcherna ofta blev svängiga och målrika.

BLGM – ja är mer än spelvärt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 29/3
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 2,30 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tjeckien 3,60 betsafe logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: