Speltips, Swansea – Arsenal 14/1: Botten mot toppen – viktiga poäng på spel

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2017

Liberty Stadium – nästjumbon Swansea mot toppjagande Arsenal. Vi har vänt ut och in på förutsättningarna och landar i en slutsats på målfronten, till strax under dubbelt betalt. Tillknäppt eller målfest?

Under strecket, som nästjumbo. Det var inte riktigt vad man hade hoppats på i Swansea inför spelåret, för att uttrycka det milt. De har haft exceptionella problem men innan cupförlusten mot Hull senast – måttlig motivation där? – löstes en oväntad trea efter 2-1 borta mot bottenkonkurrenten Crystal Palace.

Är det nu resan uppåt tar fart? Paul Clement har fått förtroendet som tränare och det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma framöver.

Även lite pressad situation för Arsenal, om de på allvar ska ta klivet in i titelstriden. De är det facto inte bättre placerade än femma i tabellen, men har bara tre pinnar upp till tvåan Liverpool. Till serieledande Chelsea, åtta. Hur som helst är bara 20 matcher spelade och det är fortfarande öppet race.

Swansea har försvarspjäsen Neil Taylor och nyförvärvet Luciano Narsingh, som således får vänta på sin debut, skadade. För Arsenal väntas Mesut Özil komma tillbaka efter en kortare tids skadefrånvaro. Elneny, Walcott, Cazorla, Mertesacker och Gibbs är alltjämt out.

Målpartaj – på nytt?

Det här kan väl inte bli annat än en öppen, fartfylld och målrik bataj? Målmöjligheterna ska i alla fall ses som större än oddssättarna får det till, fastän linan är på 3,0 (asian handicap).

Desperat situation för Swansea, som blöder defensivt. Innan cuptorsken senast, hade man åtta raka matcher över 2,5 mål och fyra av dessa över 3,5. Tendenserna har funnits under hela spelåret; extremt svajigt försvarsspel, men ändå udd framåt.

På bortaplan är Arsenal sårbara. Förvisso blev det cupvinst mot Preston senast, 2-1, men samma vecka var man nära på att falla mot Bournemouth – 0-3 hämtades in till 3-3. Sex raka bortamatcher har innehållit minst tre mål och 5/9 senaste över 3,5.

Gästerna verkar ha det lite svårt att hålla taktpinnen på ett bekvämt sätt ute på resande fot; matchbilderna blir ofta svängiga. Tre pinnar ska jagas och då finns risken, eller chansen, att matchen öppnas upp.

Här stärks Arsenal även enormt offensivt, när Mesut Özil kommer tillbaka i spel.

Tittar vi till de senaste inbördes mötena har melodin ljudit – målrikt. Samma visa på nytt?

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål – spelas till 1,95x hos Unibet, vars välkomstbonus är på 200% extra upp till 1 000 kronor och kan hämtas här!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: