Speltips, Swansea – Watford 18/1: Goda målmöjligheter på Liberty Stadium

Spelbloggare Publicerat: 18 januari 2016

Hårt pressade Swansea ryker ihop med Watford på Liberty Stadium och som värdens defensiv sett ut på sistone lockas vi starkt av ett överspel på målmarknaden.

Det hade varit mer väntat om rollerna var ombytta – nu är Swansea nere och fajtas med näbbar och klor om sitt kontrakt; de har i och med Newcastles 2-1-vinst över West Ham blivit nedpetade till det helröda tabellområdet, som tredjejumbo. Detta dock med en match mindre spelad än konkurrenterna närmast, vilket betyder att en trea skulle innebära att man åter får huvudet över vattenytan.

Watford hittas i det bekväma och täta mittenskiktet av tabellen. Ner till just Swansea skiljer hela tio pinnar medan det är fem till Europaområdet om den här matchen skulle vinnas – att man skulle nå dit lär förvisso inte hända, men det tyder på hur starka Watford faktiskt varit under spelåret.

Swanseas försvarspjäs Kyle Naughton blev utvisad senast mot Sunderland – en match som förlorades med 2-4 på hemmaplan – men klubben har fått avstängningen upphävd och ytterbacken kommer således vara tillgänglig för spel.

Statistik och matchbild talar för spelet

Köper absolut hur oddssättarna resonerar på 1×2- och de andra resultatmarknaderna. Annorlunda på målmarknaden däremot – vi ser målmöjligheterna som klart större än vad spelbolagens nedplitade siffror antyder.

Nu hade Swansea förvisso en man mindre på planen i över halva matchen, men att släppa in fyra baljor mot Newcastle är ändå katastrofalt. Var redan innan det röda kortet fart och fläkt åt båda håll; redan efter 20 minuter stod det 1-1. Slutresultatet: 2-4.

Även de två matcherna dessförinnan förlorades, ena med 2-3 och andra med 1-2 – mot Oxford respektive Manchester United. Mot de förstnämnda ställdes förvisso en b-betonad startelva ut, men över det hela har försvarsspelet varit otroligt svagt de senaste veckorna. 11 av deras 21 seriematcher har bjudit på minst tre mål.

Swansea kommer förstås vilja vara spelförande och det är ett kontringsskickligt Watford som kommer på besök. Som de uppträtt defensivt, är risken stor att de blir svårt sårade här. I 10 av Watfords 21 matcher har 2,5-målslinan passerats.

2,45 x insatsen för över 2,5 mål är klara värdesiffror. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 18/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Swansea 2,40 williamhill logo
Oavgjort 3,32 unibet logo
Watford 3,32 unibet logo
Över 2,5 mål 2,45 unibet logo
Under 2,5 mål 1,63 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: