Speltips, Torino – Juventus 11/12: Måltankar från derbyfajten

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2016

Derby della Mole! Och visst känns det hetare än på flera år, derbyt mellan Torino och Juventus? Vi tror att det har alla möjligheter att bli en jämn – och framförallt målrik historia.

Lite halvt pressade är de ändå, Juventus, och den situationen har de inte blivit vana med de senaste åren. Serie A har dominerats totalt, men nu känns det utan tvekan som att skillnaden mellan Juventus och toppkonkurrenterna minskat, fastän maktbalansen alltjämt är intakt. Ingen diskussion om saken.

Inför söndagens heta derby skiljer fyra pinnar ner till såväl Roma som Milan. Svår match och ett tapp får ses som troligt – något som då skulle kunna tajta till titelstriden än mer. Blir Serie A anno 2016/17 en rysare? Den såg i alla fall inte jag komma.

Som värd för matchen står ett skållhett Torino. Det blev en 0-2-förlust borta mot hemmastarka Sampdoria senast, men dessförinnan hade man en imponerande svit – tre raka serievinster och en handfull mål framåt på dessa matcher. Laget har tagit ett stort kliv från förra året då de landade på en anonym tolfteplats. Nu? Sjua och så lite som tre pinnar upp till Europaområdet.

Joel Obi, Giuseppe Vives, Danilo Avelar och Christian Molinaro ser ut att missa matchen för Torino. Juventus, som väntas spela ett 3-5-2-system här, har stora skadebekymmer – i spetsen saknas försvarstrion bestående av Alves, Bonucci och Barzagli.

Defensiva problem hos Juventus

Juventus har vi lärt känna som ett av de mest stabila, försvarsstarka lagen i fotbolls-Europa de senaste åren – men här lutar vi åt att Torino ska ha toppchans på att få pryda målprotokollet.

På Stadio Olimpico Grande Torino har Torino skapat en fantastisk vinnarkultur och offensivt finns det stor kraft.

Bara att smaka på Serie A-årets hemmaresultat; 2-1, 5-1, 2-2, 2-1, 3-1, 0-0, 5-1. Och det är inte som att schemat varit enkelt, utan helt tvärtom. Bland andra Lazio, Fiorentina och Roma har stått som motståndare.

Trots att det är Juventus som står på den andra planhalvan, kan vi räkna med ett Torino som vill spela boll.

Svårt att bedöma Juventus form. Vann över ett flera klasser sämre Dinamo Zagreb senast, vann dessförinann med 3-1 över Atalanta, vilket följde upp en oväntad 1-3-torsk borta mot Genoa.

Men visst har det känts lite svajigt i backlinjen? Det är mer än rimligt med de rådande skadeproblemen; två tredjedelar av den ordinarie linjen i ett 3-5-2-system saknas och då räknar vi inte in Dani Alves, som brukar spela på yttermittfältet i den formationen.

De två senaste identiska mötena har också innehållit mål åt båda håll – statistik som stärker vår tro på att det här kan bli en öppen och jämn derbyfajt.

Mål? Absolut. Åt båda håll? Javisst.

BLGM – ja spelas till 1,95 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 11/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: