Speltips, Toronto FC – New York Red Bulls 15/10: Avbräcksdrabbad värd får det svårt

Spelbloggare Publicerat: 14 oktober 2015

Halvdant fotbollsutbud under veckan, men i MLS bjuds vi på ett antal intressanta matcher. Ett avbräcksfyllt Toronto tar emot New York Red Bulls i Eastern Conference och då har vi inte speciellt svårt att välja sida.

Tre raka vinster på hemmaplan, nio mål på dessa – Toronto har fått ett rejält lyft och kan ta ett stort kliv uppåt i tabellen; en trea innebära ett hopp från femte- till andraplatsen och således stå i en klart bättre sits inför de två avslutande matcherna därefter.

Men då hade det kunnat finnas bättre passande motstånd. Ett NY Red Bulls som inför spelåret tippades dippa lite i och med förluster av profilspelare och tränare, men ändå stått starkt och som just nu innehar förstaplatsen och kan öka avståndet ner till tvåan till hela nio pinnar om man skulle kamma fullt här – det med sex kvar att spela om. Spiken kan slås fast i den kända kistan.

De två bästa målskyttarna missar sannolikt matchen

Förutom att det skiljer ett par snäpp kvalitetsmässigt, finns det en rad olika faktorer som pekar på att Toronto kan få det tufft att fixa biffen här. Oddssättarna menar att det här ska vara fifty-fifty – vi instämmer inte överhuvudtaget.

Torontos offensiv är nästan helt och hållet centrerad runt italienaren Sebastian Giovinco – med makalösa 21 mål och 15 assister har han varit direkt inblandad i 36 av lagets 55 mål i seriespelet – och allt tyder på att han nu missar matchen, eftersom han, tillsammans med Italien, spelar mot Norge bara dagen dessförinnan. Likadant med den näst bästa målskytten, Jozy Altidore på 12 baljor, som spelar för USA.

Det är just offensiven som annars utmärker sig i Toronto – med 55 baljor är man delad etta i den kolumnen, tillsammans med just New York Red Bulls. Defensiven är desto tunnare är där kommer man, med all sannolikhet, att bli sårade.

Två raka 2-1-vinster för NY Red Bulls också – dessutom har man blivit klart bättre på resande fot, kontra i början av spelåret. Vissa avbräck för deras del också, men inte alls spelare av den betydelsen som är borta. Främst Giovinco är en av de spelare som är av störst betydelse för sin arbetsgivare i hela MLS…

De tre senaste inbördesmötena har alla slutat i vinster för Red Bulls och den omvända matchen detta år slutade hela 3-0. Bara en av de 15 senaste har Toronto vunnit och Red Bulls hela tio.

Misstänker att gästerna kommer stå som rätt klara favoriter närmare avspark och spelar därför den raka tvåan till smakrika 2,65 x polletterna redan nu. Finns hos både Unibet och Betrally.

Speltips:

Speltips: New York Red Bulls vinner, rak tvåa
Odds: 2,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot torsdag 15/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Toronto 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,70 titanbet logo
New York Red Bulls 2,65 betrally logo
Över 2,5 mål 1,53
Under 2,5 mål 2,62 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: