Speltips, Tottenham – Anderlecht 5/11: Insatsen dubblas med målspel

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2015

Sist var det Anderlecht som spelade med kniven mot strupen – nu är situationen densamma för Tottenham när lagen möts på White Hart Lane. Från vår sida testas mållyckan.

Grupp J har utvecklats till ett getingbo i och med förra omgångens resultat – Anderlecht vann med 2-1 hemma över Tottenham och Monaco med 1-0 mot Qarabag. Det innebär att tabellen ser ut som följer inför den fjärde omgången:

1. Monaco, 3: 1-2-0, 5 poäng, +1
2. Anderlecht, 3: 1-1-1, 4 poäng, +0
3. Tottenham, 3: 1-1-1, 4 poäng, +1
4. Qarabah, 3: 1-0-2, 3 poäng, -2

Det är med andra ord helt öppet – alla fyra har toppmöjligheter på slutspelsplatserna, och ännu mer intressant blir situationen nu när bottenduon båda spelar på hemmaplan under torsdagens matcher. Som vi vet: en enorm fördel ute i Europa.

Överspelet synas

Lutar åt att det här kan bli en målrik och underhållande batalj.

På hemmaplan ska Tottenham bara sätta tonen; skölja framåt i anfall efter anfall. Eftersom inbördesmöten överordnar målskillnaden så vore ett kryss närmast förödande för Spurs del och det är de förstås medvetna om. Skulle det exempelvis stå 1-1 en bit in i andra halvlek, räkna med en värd som pushar upp positionerna i jakten på ett ledningsmål.

Matchplanen är alltså klar.

Hur stor motivationen är upp-pumpad är däremot befogat att fråga. Gillar inte helt hur spelare och ledare talat inför matchen i media, men detta ökar också bara möjligheten för bortamål om tankarna är på annat håll.

– Anderlecht är viktigt för oss, och vi måste vara fokuserade på det nu men alla är exalterade inför söndag (Arsenal hemma reds. anm), säger lagets stjärnanfallare Harry Kane till Mirror.

Huruvida Kane ska spela från start är osäkert, men om han inleder på bänken ska Heung-Min Son i alla fall vara redo för spel, till skillnad från när lagen möttes senast och Clinton N’Jie fick förtroendet på topp. Klart bättre offensivt rustade nu, Spurs.

Båda sidorna ska ha en toppchans att pryda målprotokollet och att åtminstone en av dem står för två baljor tar jag mer eller mindre för givet. Över 2,5 smakar fint till dubbelt betalt hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 5/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,75 bwin logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Anderlecht 5,25 unibet logo
Över 2,5 mål 2,00 mybet logo
Under 2,5 mål 1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: