Speltips Tottenham – Brentford 20/5: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Tabellsjuan Tottenham Hotspur gästas av tabellnian Brentford i den 37:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 13:30 på Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham – Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två ligamatcher kvar att ligger Tottenham på sjunde plats i Premier League. Något spel i Champions League kommer det inte bli och nu gäller det att försöka rädda det som räddas kan vad gäller den slutliga tabellplaceringen.

Under våren är det mycket Tottenham som har gått sönder, både på och utanför planen. På de nio senaste ligamatcherna har man endast tagit två segrar där 6-1-förlusten mot Newcastle var det värsta lågvattenmärket.

I sin senaste hemmamatch kunde Spurs emellertid ta en 1-0-seger i derbyt mot Crystal Palace. En hållen nolla var ett stort framsteg, men förra helgen dröjde det bara åtta minuter innan man hade åkt på ett mål i baken i bortamötet mot Aston Villa. Man föll till slut med 2-1, vilket innebar att Villa nu ligger på samma poäng som Tottenham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenhams defensiva brister

Brentford jagar också de Tottenham i hasorna då man är fyra poäng efter inför den här omgången. Efter en liten dipp under aprils första halva har Thomas Franks manskap studsat tillbaka de senaste veckorna. Man har vunnit tre av de fyra senaste matcherna med bortaförlusten mot Liverpool som enda plumpen i protokollet.

I söndags kunde Brentford ta sina andra raka hemmaseger då man besegrade West Ham med 2-0 efter att man gjort båda målen i den första halvleken. Därmed lever hoppet om Europa-spel nästa säsong. Till Brentfords nackdel hör dock att man ställs mot Manchester City i den sista omgången.

Tottenham och Brentford möttes senast i slutet av december i en match som slutade 2-2 sedan gästande Spurs vänt ett 2-0-underläge. T

rots Tottenhams negativa trend gäller man ändå som relativt klara favoriter här. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.85 gånger insatsen.

Som jag ser det är Brentford undervärderade här. De saknade visserligen Ivan Toney som åkt på en lång avstängning på grund av sina spelrelaterade oegentligheter. Oavsett tror jag att man mycket väl kan störa ett svajigt Tottenham.

Tottenham har läckt bakåt genom hela säsongen och med sina totalt 59 insläppta mål är man sämre än ett bottenlag som Everton. Båda lagen har gjort mål i nio av Spurs tio senaste matcher och jag tror på en liknande utgång här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.73 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.73
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:30, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo