Speltips Tottenham – Brentford 5/1: Semifinal i Ligacupen

Simon Pålsson Publicerat: 5 januari 2021

Det är dags för semifinal i engelska Ligacupen där Tottenham spelar mot Brentford tirsdagen den 5 januari 2021. Vilka går till final i Carabao Cup?

Tottenham - Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ligacupen, Carabao Cup, EFL Cup eller ja, vad man nu vill kalla den…. Kärt barn har många namn som det gamla uttrycket säger och i det här fallet handlar det om ett halvkärt barn som har halvmånga namn. Anledningen? Nya sponsorer trillar in då och då, varpå det blir lite halvkrångligt att hänga med på vilket namn som är aktuellt just nu.

Precis som brukligt är vi redan tidigt på säsongen framme vid den avgörande fasen och redan den 5 januari 2021 ska det spelas semifinal. Det blir Tottenham Hotspur som möter Brentford, ett topplag från Championship som var snubblande nära att nå Premier League redan förra säsongen, men då föll i playoff-final mot Fulham.

På onsdagen spelas sedan derbyt i Manchester, där United och City gör upp om den andra finalplatsen.

Efter en liten dipp i ligaspelet kom Tottenham Hotspur tillbaka senast med en 3-0-vinst hemma mot Leeds United, i ett möte där José Mourinho återigen fick knäppa Marcelo Bielsa på näsan. Harry Kane och Heung-min Son var dominanta i den matchen och startar duon här också kan Spurs bli livsfarliga.

Brentford går också urstarkt i Championship, radar upp vinster och slåss nu om en direktplats till Premier League. Det är ett lag med stark defensiv organisation och som ser ut att ha byggt vidare bra på det som redan förra säsongen höll på att leda till högstaligan.

Dagens bästa speltips

Som alltid är det inte helt givet hur lagen kommer att formeras inför den här typen av matcher, men det råder ingen tvekan om att man inte tar några risker med spelare som kanske behöver vila eller som har fått spela mycket på slutet. Det finns ett par sådana fall i båda lagen, med tanke på det intensiva spelschemat.

Men för ett lag som Brentford, som nu bara är 90 minuter från att få spela en final under den här säsongen, finns det ingen anledning att inte gå för vinsten. Championship må vara ett maraton, men det innebär också att det finns lång tid kvar att försöka reparera en eventuell skada av att prioritera den här matchen.

Shandon Baptiste, Christian Nørgaard och Mads Roerslev Rasmussen kommer dock inte att finnas med i laget för Brentford. Dessa tre spelare är skadade. Däremot hoppas vi för svensk del att lagkaptenen Pontus Jansson finns med. Han ska vara fit for fight och redo för spel.

I hemmalaget då? Jo, det finns ett par spelare på skadelistan. Dessutom har man nu Erik Lamela utanför laget. Grreth Bale, Giovano Lo Celso och Japhet Tanganga kan inte spela.

José Mourinho har gett sken av att prioritera den här tävlingen högt, inte minst för att kunna räkna in en ny titel. Det kan han behöva att skryta med på framtida, tuffare presskonferenser.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos CampoBet. Jag tänker mig en match med mycket cupkaraktär och med tanke på att Brentford är starka bakåt känns underspelet inte långt borta på förhand.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, tisdag 5 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: