Speltips Tottenham – Brighton 8/4: Toppstrid

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Viktiga poäng står på spel i toppstriden när Tottenham Hotspur tar emot Brighton & Hove Albion i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 8 april 2023 med avspark kl 16:00 på Tottenham Stadium.

Tottenham – Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham Hotspur har bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher och står numera utan permanent tränarlösning. Trots det är man alltjämt med i kampen om en plats i Champions League tills nästa säsong. En bidragande orsak till att man inte har halkat efter mer är att man har både en och två matcher mer spelade än de övriga lagen i toppen.

Strax innan landslagsuppehållet tappade Spurs en 3-1-ledning till 3-3 borta mot Southampton. Det blev droppen för Antonio Conte som efter matchen ”roastade” hela klubben på ett sätt som omöjliggjorde honom som kvarvarande på sin post.

I måndags ställdes man sedan mot Everton på Goodison Park och återigen tappade man en ledning i slutskedet. Hemmalagets Michael Keane dundrade in kvitteringen till 1-1 som blev slutresultatet i en underhållande match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av seriens målgladaste lag

I Brighton & Hove Albion-lägret är tongångarna helt andra. De går mot sin bästa säsong någonsin och i nuläget är man bara fyra poäng efter Tottenham trots att man har två matcher färre spelade.

Sedan årsskiftet har Brighton nu spelat femton matcher och av dessa har man bara förlorat en. I och med segern borta i sydkustderbyt mot Bournemouth i tisdags har man vunnit tio av dessa femton matcher. Det går att argumentera för att Roberto De Zerbis manskap har förtjänat ett ännu bättre utfall i flera av de kryssade matcherna, men i tisdags fick man i så fall tillbaka det retroaktivt. Brighton var då stundtals ganska illa ute, men kunde än åka hem med en 2-0-seger.

Tottenham och Brighton möttes senast i början av oktober och då gick de förstnämnda segrande med 1-0. Detta var De Zerbis andra match i Brighton och man har tagit flera steg i rätt riktning sedan dess.

Förutsättningarna är nu väldigt jämna inför det här mötet. Tottenham gäller endast som knappa favoriter och frågan är om inte det omvända vore mer logiskt.

Som jag ser det är det fördel Brighton och framförallt tror jag att det här kan bli en fartfylld och underhållande tillställning. Tottenham och Brighton är Premier Leagues tredje och fjärde mest målglada lag och det snittet tror jag inte kommer dras ner efter den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  viaplay logo