Speltips, Tottenham – Crystal Palace 21/2: Hett cupderby

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2016

Litet oddsdropp till trots – värde finns fortfarande att hitta inför den femte FA-cuprundans derbymatch mellan Tottenham och Crystal Palace på White Hart Lane.

Gästande Crystal Palace var faktiskt i en oerhört bra situation vid årsskiftet och var mer än aktuella i striden om Europabiljetterna, men därefter har formpilen pekat spikrakt neråt. Nio seriematcher efter varandra är uppradade utan att en enda vunnits. Förvisso två FA-cupvinster under samma period, men facit – fortfarande uruselt.

För Tottenham har det varit helt tvärtom – under 2016 har de varit seriens, utan konkurrens, starkaste lag. 15 pinnar på de 15 senast möjliga är plockade, i cupen stormar man framåt och nu senast löstes 1-1, trots stor rotation, borta mot Fiorentina i det första mötet av två i Europa League-sextondelsfinalen.

Kane tillbaka från start

Prioritet ett är såklart den rådande titelstriden i Premier League, men Tottenham är också motiverade att lösa bra resultat i FA-cupen. All rotation i veckans Europafajt, bäddar för att en stark startelva kommer presenteras här; med bland annat Harry Kane och Christian Eriksen från start. Även en morot med tanke på att det just är ett – derby.

I och med att Crytal Palace endast spelar för enskilda platser i seriespelet och dessutom visat stort mod i FA-cupen hittills, är det med stor motivation truppen reser till White Hart Lane – men självfallet stör den usla formen. Laget har varit helt omöjliga att känna igen; supportrarna bjuds på plump efter plump.

Det mesta talar för att Yannick Bolasie, som varit skadad under en period, är redo för åtminstone några minuter i Crystal Palace. Ett plus, men eftersom speltiden väntas bli så begränsad ska det inte påverka alltför mycket. I övrigt är skadeproblem alltjämt enorma.

Värden har fortfarande kaptenen tillika förstakeepern Hugo Lloris samt mittbacksklippan Jan Vertonghen otillgängliga. Bredden i Tottenham är dock stor och de herrarna kan ersättas på ett helt okej vis.

Undertecknad har svårt att se ett Crystal Palace helt ur form stå emot Tottenham och trots vissa oddsdropp på spelen till värdens favör, kan vi inte annat än att hitta värde i dem. Tottenham -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till finfina 2,15x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Tottenham 1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 21/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,64 unibet logo
Oavgjort 4,00 titanbet logo
Crystal Palace 6,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo
Under 2,5 mål 1,88 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: