Speltips Tottenham – Crystal Palace 6/5: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Londonklubbarna Tottenham Hotspur och Crystal Palace drabbar samman i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 6 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham – Crystal Palace

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit oreda i Tottenham Hotspur sedan Antonio Conte lämnade och det har verkligen speglat av sig på planen. På de fyra senaste matcherna har man totalt släppt in hela 15 mål och endast tagit en poäng. Fortsätter det på det här viset riskerar man att missa all form av Europa-spel nästa säsong.

Insatsen i förlusten med 6-1 borta mot Newcastle var ett rejält haveri. Därefter har Ryan Mason tagit över rodret på tillfällig basis och man har i alla fall kommit undan med viss heder i behåll i de två matcher som Mason lett laget.

Förra helgen började det som en repris på Newcastle-matchen då man hamnade i underläge med 3-0 efter kvart i bortamötet mot Liverpool. Därefter stod man för en heroisk upphämtning med kvittering till 3-3 på tilläggstid. Hemmalaget skulle dock få sista ordet i den 94:e minuten. Spurs fick därmed bege sig hem med en blytung 4-3-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nytt målkalas?

Crystal Palace var rejält illa ute för en dryg månad sedan och vem ringer man då in om inte Roy Hodgson. Hans tillträde gav omedelbar effekt då han har fått ett lag som knappt kunde skapa en målchans att lätt och ledigt börja lira boll.

Just så såg det inte minst ut i förra helgens derby hemma mot West Ham. Det blev då en vilda västern-tillställning som Palace, full rättvist, till slut vann med 4-3. Det ska dock sägas att Hodgsons manskap dessförinnan hade gått mållösa i två raka matcher mot Everton och Wolverhampton. Totalt sett har han dock framförallt fått fart på lagets offensiv. De fina resultaten på sistone gör att man för tillfället ligger på en elfte plats i Premier League.

Tottenham och Crystal Palace möttes senast på Selhurst Park i början av januari. Det blev då en enkel resa för gästerna som vann med klara 4-0.

Tottenham gäller nu som relativt klara favoriter inför den här matchen, men de känns knappast pålitliga för närvarande. De har pendlat något oerhört i matcherna den senaste tiden och vi kan konstatera att de endast har vunnit två av sina tio senaste matcher.

Crystal Palace kan nu spela utan press och de kommer från ett Londonderby som bjöd på målkalas. Samtidigt har Tottenham bjudit på målfyrverkeri i samtliga sina fyra senaste matcher. Jag tror att det kan bli en rätt öppen matchbild även här och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00,lördag 6 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo