Speltips, Tottenham – Dortmund 17/3: Klasskillnad senast – samma visa på nytt?

Spelbloggare Publicerat: 17 mars 2016

Avgjort är det redan – och favoriterna till att vinna hela Europa League, Borussia Dortmund, ska bara avverka bortafajten mot Tottenham innan det, med all sannolikhet, bär vidare mot kvartsfinalen. Såhär tänker vi inför de avslutande 90 minuterna.

Tre mål mot noll – siffror som kunde skjutit än mer i höjden – skrevs siffrorna på Westfalenstadion efter en balja signerad Pierre-Emerick Aubameyang och två från Marco Reus. Det var total dominans från den tyska sidan. Ska det verkligen skilja så mycket mellan Premier League och Bundesliga? – det är trots allt tvåorna från respektive serie som möts.

Nu ska det nämnas att Tottenham också roterade på ett par positioner; placerade bland annat anfallsstjärnan Harry Kane på bänken. Fokuset riktas, uppenbarligen, på seriespelet – något som är förståeligt sett till situationen de är i.

Att ”Spurs” ska vända på den här pannkakan betalar 17,00 x insatsen – kanske förvånande lite? – medan Dortmund att avancera vidare till kvartsfinalen står i 1,02x. I och med Dortmunds kross i det första mötet, har också oddsen på att hela Europa League ska vinnas chocksänkts – från 5,00 till siffror runt 3,00x.

Dortmund klasserna bättre

Utåt media talas det förstås om att Tottenham ska kämpa in i det sista för att vända på den här – omöjliga – situationen, men även de förstår att det här, med all sannolikhet, bara är 90 minuter för att bevara deras anseende.

Rotation, det har deklarerats från Mauricio Pochettino – på nytt. En av de som väntas få inleda på bänken är mittfältsdirigenten, danska Christian Eriksen. Inte bara två starka passningsfötter som försvinner i och med det, utan även en spelare som kan stå för det lilla extra; slå sin bevakning och avsluta väl.

Kan bli så att även Dortmund ändrar smått i startelvan, men de är oerhört mycket mer motiverade och ställer ändå ut en slagkraftig elva, även i europeiska mått mätt.

För tillfället är Dortmund helt fantastiska; så pass att lite kontakt skapats med Bayern München, som mer eller mindre verkade spikat serietiteln för en månad sedan, i Bundesliga. Treorna radas upp och prestationen i det inledande mötet här var fenomenal. Snudd på perfekt.

Känner dock att det finns en viss kryssrisk här – står det oavgjort en bit in i andra halvlek lär matchen bara tappa intensitet och försöka spelas av från båda sidor – och vi spelar Dortmund -0,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid kryss – till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Dortmund -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 17/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 3,55 unibet logo
Oavgjort 3,60 titanbet logo
Dortmund 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,80 redbet logo
Under 2,5 mål 2,10 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: