Speltips Tottenham – Everton 13/9: Upp till bevis

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett ovisst möte mellan två lag med hög potential stundar då Tottenham tar emot Everton i Premier Leagues första omgång. Båda lagen har mycket att bevisa och en hel del talar för att det kommer göras ett par mål här.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

José Mourinho tog något oväntat över Mauricio Pochettinos lagbygge i november förra året. Säsongsinledningen hade varit svag och kantad av en hel skadebekymmer, inte minst vad gäller laget kanske viktigaste spelare Harry Kane och att Pochettino som byggt det här laget skulle få sparken kändes inte som ett självklart val.

Det blev aldrig någon omedelbart postiv effekt av tränarbytet men man lyckades ändå successivt äta sig uppåt ett par placeringar i tabellen. Tack vare en fin avslutning på säsongen tog man sig före både Wolverhampton och Arsenal och en slutgiltig sjätte plats.

Tottenham vann fyra och kryssade två av de sex sista matcherna förra säsongen som avslutades i juli. I augusti förlängde man den sviten genom att vinna tre raka träningsmatcher mot Championship-motstånd. I genrepet mot Watford blev det dock förlust med 2-1.

Carlo Ancelotti tog över Everton cirka en månad efter att Mourinho klev in i Spurs. Inte heller han fick sitt lag att lyfta nämnvärt men till den här säsongen har man värvat ett par intressanta namn som gör att förväntningarna på att Ancelotti ska få det här att flyga är ganska höga.

Allan och James Rodriguez kryddar en, på pappret, redan stark offensiv och det lär krävas mer än den tolfte-plats som blev slutplaceringen förra säsongen.

Båda har mycket att bevisa

Ancelotti och Mourinho är i en liknande fas i sina respektive klubbar. Båda tog de över ungefär mitt i förra säsongen, båda har gjort ett helt okej jobb så här långt – men nu är förväntningarna högre satta.

En stark avslutning som gav en sjätteplats gjorde att Mourinho snyggade till det hela men bortsett från det så såg det länge ganska svajigt ut. Hela Tottenham som klubb behöver en bättre start på den här säsongen för att återfå den tro och optimism som genomsyrade Spurs under flera år under Pochettino. Kan man bygga vidare på den form man visade under sommaren och få en bra start på den här säsongen så bör man, sett till truppens kvaliteter, kunna vara med och fightas om en topplacering.

Medan Tottenham har värvat Pierre-Emil Höjbjerg från Southampton och Matt Doherty från Wolves så har Everton tagit in lite mer profilstarka namn i Allan från Napoli och James Rodriguez från Real Madrid.

Profilstarka namn som sagt, men därmed inte nödvändigtvis någon garanti för succé. Utmaningen för Ancelotti blir att få ihop en till synes något brokig skara individualister med en hög högstanivå och det är en typ av uppgift som han tidigare har visat sig vara väldigt skicklig på.

Tottenham är favoriter i den här premiärmatchen som dock känns ganska oviss. Går det att lita på att Tottenham blir ett topplag den här säsongen? Kan Evertons skickliga offensiva spetsspelare leverera på den höga nivå som de har i sig?

Den här matchen kommer ge vissa indikationer om vartåt det barkar. Jag tror framförallt på en underhållande match med högt tempo och att ett par mål görs. Försäsongen har varit kort då förra säsongen alldeles nyligen avslutades och därmed kan förvänta sig en ganska hög nivå på fotbollen redan från den första omgången.

Med tanke på den offensiva kvalitet som båda de här lagen besitter så känns det klart sannolikt att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:00, söndag 13 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: