Speltips, Tottenham – Leicester 10/1: Kan Leicester skrälla – utan Vardy?

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

Med respektive största anfallsstjärna utanför startelvan, indikerar mycket på att det kan bli en målsnål match att vänta mellan Tottenham och Leicester i FA-cupen. Vi bjuder, som alltid, på ett speltips.

Börjar årets komet ändra riktning? Leicester har förlorat den förstaplats man hade i famnen inför julen; inte målat på tre matcher efter varandra, varav ena förlorats och de andra två således slutat mållösa. Tufft spelschema, men det är uppenbart att Leicester tappat udden. Man har, helt till skillnad från dessförinnan, haft svårt att hota sina motståndare.

Tottenham kryper istället allt närmare toppen. Fjärdeplatsen står man på just nu och upp till den serieledande ärkerivalen Arsenal har man sex pinnar. Det bör dock vara närmast omöjligt att hämta in, fastän man sett så bra ut på sistone och FA-cupen innebär en bra mycket större titelmöjlighet för ”Spurs”.

Gästerna påverkas mest av rotationen

Visst är det så – att Leicester haft sin peak? 0-0 hemma mot AFC Bournemouth senast kändes lite som ett tecken på att man faktiskt inte har spelarkapitalet att utmana om titeln. Bland annat en missad straffspark i matchen och bara två pinnar skiljer upp till Arsenal, men det blir svårt att hålla samma nivå året ut.

En av de stora orosmomenten för Leicester är den tunna truppen – man är oerhört sårbara för skador, och ja; rotation, vilket Claudio Ranieri deklarerat att det kommer bli på tal om.

– Vi kommer ändra mycket, eftersom dessa spelare förtjänar en chans att spela, säger italienaren enligt BBC Sport.

Och på det saknas anfallsstjärnan Jamie Vardy. Brutalt avbräck. Osäkert huruvida han kommer tillbaka till seriematchen mellan just dessa två tre dagar efter denna spelats.

Tottenham ska också rotera, men har å andra sidan bredden för att hålla kvalitén uppe. Spelare som Nacer Chadli, Danny Rose och Nabil Bentaleb ska in i hetluften och det är ändå en stark startelva som Mauricio Pochettino kan presentera. Dock talar mycket för att Harry Kane sätts på bänken och med tanke på Leicesters fina defensiv på sistone, vill vi inte närma oss vinnarspelet.

Defensivt är ”Spurs”, enligt statistiken, bäst i serien och mot ett klart försvagat Leicester, som kommer till spel utan sin spetsstjärna, ska man ha en bra chans att hålla lakanet tätt. Leicester under 0,5 mål spelas således till fina 2,30x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Leicester under 0,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 10/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,62 williamhill logo
Oavgjort 4,25 betway logo
Leicester 6,45 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: