Speltips, Tottenham – Leicester 13/1: Plockar ett 1×2-tecken

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2016

Tottenham och Leicester möter varandra i serien bara tre dagar efter FA-cupbataljen de emellan och då tror vi att ”Spurs” ska ha en utmärkt chans till att kamma hem alla tre pinnarna.

Rejäl toppfajt. Leicester må ha förlorat sin fina form och till viss del sitt momentum, men är alltjämt två i tabellen med bara två pinnar upp till serieledande Arsenal. Helt kört är det inte, fastän titeln borde vara en bra bit borta. Toppkonkurrenterna bör helt enkelt hålla bättre över ett helt spelår, speciellt med tanke på att truppen i relation till deras är oerhört tunn.

Tottenham trippar allt närmare upp mot toppen; är inför den 21:a omgången placerade på fjärdeplatsen. En vinst här skulle innebära att avståndet upp till Leicester minskar till ynka pinnen och i så fall kan man inte räknas bort helt från toppstriden. De senaste månaderna har man sett ut som en självklar titelaspirant, i alla fall.

2-2 slutade det på White Hart Lane när dessa två möttes i slutet av förra veckan. B-betonade startelvor var det ändå som skickades ut av respektive tränare och således är det säkerligen en helt annan match vi kan vänta nu.

1,80 är spelbart

Oddset på den raka ettan har studsat upp i 1,80 x insatsen och då borde ett spel sitta på sin plats. Känns knappt, men värde vill jag ändå mena finnas i de siffrorna. Flera faktorer som spelar in.

Framförallt är Tottenham bättre än Leicester och med all sannolikhet kommer de ha bytt plats i tabellen till när spelåret är över. Gästernas trupp är tunn och faktum är att man inte vunnit på fyra raka matcher nu, tre slutat oavgjort och en förlorats, och innan 2-2-matchen nu senast hade offensiven trubbats av rejält.

Tottenham å andra sidan; de har tre vinster och två kryss på de fem senaste och ser mycket solida ut. Tror inte att man sumpar bort den här möjligheten att på allvar koppla kontakt med toppen och sett till vilken startelva som skickades ut i cupmatchen är det tydligt var fokuset ligger – just ligaspelet.

Det är fortfarande oklart huruvida Jamie Vardy kan medverka efter sin operation, men det mesta talar för att han som bäst inleder på bänken. Ännu en faktor som talar till värdens favör.

1/2-0? Ettan spelas.

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,80 williamhill logo
Oavgjort 3,90 titanbet logo
Leicester 5,06 unibet logo
Över 2,5 mål 1,88 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: