Speltips Tottenham – Manchester United 19/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 19 augusti 2023

Tottenham Hotspur och Manchester United drabbar samman i den andra omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 19 augusti 2023 med avspark kl 18:30 på Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham – Manchester United

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tottenham Hotspur var länge med och kampades om en CL-plats förra säsongen, men våren blev tuff. Antonio Conte tvingade bort sig själv och Spurs tappade sin riktning. Till slut gick man miste om alla Europa-platser då man inte blev bättre än åtta i tabellen.

Nu går man in i den här säsongen utan den Harry Kane som burit det här laget de senaste dryga fem åren. Den svaga våren och tappet av Kane gör att nye managern Ante Postecoglou står inför en mycket svår utmaning.

I premiären borta mot Brentford var det tydligt att Spurs kommer vara ett klart mer offensivt och bollinnehav-inriktat lag jämför med under Contes ledning. Det var också tydligt att man har en hel del att jobba på inte minst vad gäller den defensiva balansen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det svänger om Spurs

Manchester United tog ett kliv i rätt riktning under Erik ten Hags första säsong. En titel i Ligacupen samt en tredje plats i ligan måste sägas vara en bra utdelning sett till vad klubben kommer ifrån.

Men i Man United är man aldrig helt nöjda med att sluta trea och nu gäller det att man fortsätter utvecklas i rätt riktning. Därför var insatsen i premiären hemma mot Wolverhampton en besvikelse. Offensivt såg man inte ut att ha hittat tajmingen och det var inte direkt rättvist att man ändå kunde komma därifrån med en 1-0-seger.

Tottenham Hotspur och Manchester United möttes senast i London i slutet av april och det blev då delad pott, 2-2. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna, men det är Man United som gäller som knappa favoriter.

Inget av lagen imponerade i premiäromgången och nu krävs att man visar på förbättring. Tottenhams möte mot Brentford slutade 2-2 och spelar man lika naivt, som man stundtals gjorde i den matchen, lär man släppa in minst lika många mål mot ett lag som Man United. Samtidigt visade man på en del intressanta intentioner i sin offensiv och känsla är att Tottenham kan bli ett underhållande lag att följa den här säsongen.

Jag räknar med att Postecoglou kommer vara offensivt inriktade även i sin hemmapremiär och det gör att det bör kunna bli en öppen matchbild. Mitt spel blir därför att det görs över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo