Speltips Tottenham – Milan 8/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2023

Tottenham Hotspur ligger under med 1-0 inför returen mot AC Milan i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2023 med avspark kl 21:00.

Tottenham – Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham Hotspur blandar och ger men trots det kan man alltjämt stoltsera med att man är kvar i Champions League och man ligger på fjärde plats i Premier League. Utifrån det perspektivet har man gjort det bra givet förutsättningarna.

Efter att man stått för två raka derbysegrar mot West Ham och Chelsea såg Spurs ut att vara på gång. Nu, två svaga insatser och förluster senare, är läget mer ovisst. I lördags kammade man noll i bortamötet mot Wolverhampton och dessförinnan blev man utslagna av Sheffield United i FA-cupen. Båda de förlusterna slutade 1-0.

Stryk med 1-0 fick man också i det första mötet mot AC Milan i Champions Leagues åttondelsfinal på San Siro. Efter ett tidigt ledningsmål av hemmalaget blev det en jämn och tät tillställning och utgångsläget inför den här returen känns helt öppet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liknande problem

AC Milans säsong påminner en del om Tottenhams. Man ligger för närvarande på femte plats i Serie A efter att man pendlat en hel del i sina prestationer. Stefano Pioli brukar precis som Antonio Conte vara en garant en jämnhet, men så har det alltså inte riktigt sett ut för något av lagen den här säsongen.

Inför helgens bortamöte mot Fiorentina hade Milan emellertid skaffat sig en fin svit på fyra raka segrar och totalt noll insläppta mål. Den målnollan skulle dock komma att spräckas då hemmalaget vann med 2-1.

Milan har varit täta bakåt på sistone och det lär nog krävas om man ska kunna försvara sin 1-0-ledning i den här åttondelsfinalen. Tottenhams offensiv har dock varit allt annat än glimrande i de två senaste matcherna.

Antonio Conte ska nu vara tillbaka på tränarbänken efter sjukfrånvaro och det kan eventuellt ge en välbehövlig boost. Milan gäller som favoriter att ta sig vidare men som jag ser det är det 50/50. Därför är ett spel på att Tottenham tar sig vidare till 2.40 klart spelvärt i min bok.

Mycket talar för att det här kommer att bli en mer tillknäppt tillställning. Milan lär inte vilja riskera snabba omställningar och Spurs kommer nog mestadels få anfalla mot ett samlat Milan-försvar. Det har gjorts under 2.5 mål i Tottenhams fem senaste matcher och detsamma gäller i fem av Milans sex senaste. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 8 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo