Speltips, Tottenham – Newcastle 13/12: Hemmastarkt mot bortasvagt

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2015

På White Hart Lane är det få som rår på Tottenham – att tredjejumbon Newcastle då skulle ha någon vidare chans i matchen? Nja…

Mauricio Pochettinos manskap har fått snurr på maskineriet och utvecklats till en het titelkandidat – med resultatraden 6-8-1 är man femma i tabellen. Förlusten dessutom, den kom i premiären. Bara blivit bättre och bättre med tiden. Förutom de fina resultaten i PL, är man också klara för EL-slutspelet. Blåser varma vindar över klubben…

Newcastles material är knappast tillräckligt för fajtas uppe på den övre halvan av tabellen, men bättre än en bottenstrid bör man vara – problemen i och runt klubben, bland annat med alla dessa eländiga skador, har inneburit att man ser ut att få slåss med näbbar och klor om kontraktet. En vinst här skulle betyda att man sticker upp på säkert mark. Det är dock mycket att kräva, borta mot ett sylvasst Tottenham.

Handikappspelar värden

Vi kan vända och vrida på det hur som helst – här borde det knappt finnas på kartan att Newcastle ska ställa till med en skräll. Hemmaplan, kvalité och form talar alltihop för Tottenham, som kan skapa kontakt med den yttersta toppen vid händelse av en trea.

På White Hart Lane är Tottenham oerhört solida och har efter de två inledande kryssen löst fyra vinster, tre av dessa med mer än uddamålet, och två oavgjorda. Och inte är det så att schemat varit enkelt; man har bland annat vunnit över Manchester City och Crystal Palace medan kryssen kommit mot Chelsea och Liverpool.

Newcastle fick säkert in nygjutet självförtroende i och med 2-0-hemmavinsten över Liverpool för exakt en månad sedan, men det är just på hemmaplan som resultaten kommit. Borta? En vinst, ett kryss – och fem förluster, alla med minst två baljors marginal.

Skadeproblemen har inte heller ljusnat för ”The Magpies” medan Tottenhams situation är skadelista är desto mindre välfylld, dessutom med inte alltför betydande pjäser.

Vad som talar emot värden är väl att Newcastle haft det löjligt enkelt på White Hart Lane de senaste åren, skrällt till det vid flera tillfällen – men det ska fortfarande vara motiverat att lämna förtroendet i Tottenhams händer till oddsen som erbjuds i skrivandets stund.

Vårt val faller på – Tottenham -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till mer än acceptabla 1,81x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 13/12
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,40 betrally logo
Oavgjort 5,30 unibet logo
Newcastle 9,50 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,62 unibet logo
Under 2,5 mål 2,36 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: