Speltips Tottenham – Nottingham 11/3: Uppryckning krävs

Martin Efvergren Publicerat: 10 mars 2023

Ett Tottenham Hotspur med måltorka tar emot Nottingham Forest i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 11 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Tottenham Stadium.

Tottenham – Nottingham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tottenham Hotspur har lämnat en del i övrigt att önska genom hela säsongen, men resultatmässigt har det ändå varit svårt att klaga. Nu börjar det dock bli allt svårare att framföra de argumenten till deras fördel.

I veckan tog Spurs CL-äventyr slut då man gick mållösa för tredje matchen i rad då man gästades av AC Milan. Italienarna hade en 1-0-ledning att gå på och spelade smart samtidigt som Tottenhams kreativa förmågor lös med sin frånvaro i en match som slutade 0-0.

I Premier League innehar man alltjämt fjärdeplatsen, men 1-0-förlusten mot Wolverhampton förra helgen gör att lagen bakom närmat sig. Nu krävs framförallt att man får fart på sin offensiv igen, annars lär det inte dröja länge innan tabelläget ser klart mörkare ut. Tottenham Hotspur har lämnat en del i övrigt att önska genom hela säsongen, men resultatmässigt har det ändå varit svårt att klaga. Nu börjar det dock bli allt svårare att framföra de argumenten till deras fördel.

I veckan tog Spurs CL-äventyr slut då man gick mållösa för tredje matchen i rad då man gästades av AC Milan. Italienarna hade en 1-0-ledning att gå på och spelade smart samtidigt som Tottenhams kreativa förmågor lös med sin frånvaro i en match som slutade 0-0.

I Premier League innehar man alltjämt fjärdeplatsen, men 1-0-förlusten mot Wolverhampton förra helgen gör att lagen bakom närmat sig. Nu krävs framförallt att man får fart på sin offensiv igen, annars lär det inte dröja länge innan tabelläget ser klart mörkare ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gör vad som krävs

Nottingham Forest har som bekant värvat friskt både inför och under säsongen. Man ser emellertid ut att få användning för sin breda trupp då man dras med en hel skador samtidigt som man är långt ifrån säker mark i tabellen.

I lördags hamnade man i underläge två gånger om i hemmamötet mot Everton. Forest visade då karaktär när man tog sig tillbaka i en match som slutade 2-2. Därmed har man tagit två poäng på de fyra senaste matcherna. Totalt har man spelat ihop 26 poäng på 25 matcher, vilket ger en 14:e plats i Premier League.

Tottenham Hotspur och Nottingham Forest har mötts två gånger tidigare den här säsongen. I slutet av augusti vann Spurs med 2-0 på The City Ground i ligan och i november tog Forest revansch då man vann med samma siffror i ligacupen.

Tottenham gäller nu som klara favoriter och det här är en match som de ska vinna om de ska kunna haka på i toppstriden. De lär nu komma att ställas mot ett defensivt orienterat Nottingham och man har alltså inte gjort mål på tre raka matcher.

Tottenham-maskineriet gnisslar men jag tror ändå att den individuella kvalitet som finns räcker för att bärga tre poäng i den här matchen. Ser vi till deras sex senaste matcher så har det varit målsnålt i samtliga och det bör nog inte något målkalas den här gången heller. Mitt spel blir att Tottenham vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.08 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo