Speltips Tottenham – Sheffield United 16/9: Offensivlusta

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Glödheta Tottenham Hotspur gästas av nykomlingen Sheffield United i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 16:00 på Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham – Sheffield United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham Hotspur har återuppstått från de döda och Ange Postecoglou är den nye frälsaren. Så är i alla fall känslan efter de fyra första omgångarna av Premier League och frågan är nu om de kan fortsätta surfa vidare på den här positiva vågen.

Efter en lite mer trevande insats i premiären har det bara rullat på för det nya, offensiva Tottenham. Tyngsta skalpen så här långt tog man i den andra omgången då man på ett övertygande sätt besegrade Manchester United med 2-0.

Därefter har Spurs visserligen åkt ut på straffar mot Fulham i Ligacupen, men man har också visat klass i segrarna mot Bournemouth och Burnley i ligan. Strax innan landslagsuppehållet körde man över de sistnämnda med 5-2 på bortaplan efter ett hattrick av Son.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alla pusselbitar på plats

Nykomlingen Sheffield United har verkligen inte gjort någon större ekonomisk satsning för att klara sig kvar i Premier League och av säsongsinledningen att döma lär man få det tufft.

Paul Heckingbottoms mindre namnkunniga manskap har emellertid inte gjort bort sig, men kvaliteten som krävs för att vinna matcher har saknats. I de tre första ligamatcherna föll man med uddamålet mot Crystal Palace, Nottingham Forest och Manchester City. Därtill blev man även utslagna av Lincoln i Ligacupen.

I den sista matchen innan uppehållet kunde man sedan ta sin första poäng i bottenmötet mot Everton. Det blev en jämn tillställning som slutade 2-2 på Bramall Lane.

Nu väntar så en förmodat tuffare uppgift för Sheffield United då man gäller som stora underdogs inför det här mötet. Ett rakt spel på Tottenham ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Det är möjligt att uppehållet kom olägligt för Tottenham, men det logiska är ändå att de kommer att fortsätta att utvecklas i rätt riktning. En viktig pusselbit såg också ut att falla plats i matchen mot Burnley då Son flyttades fram som nia. Den lösningen innebär att man nu har formstarka spelare på egentligen alla positioner.

Spurs-spelarnas spelglädje har varit påtaglig så här långt och jag har svårt att se hur Sheffield United ska kunna ta kål på de känslorna. Mitt spel blir att Tottenham gör över 2.5 mål till 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham över 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo