Speltips, Tottenham – Southampton 8/5: Målen är nära till hands

Spelbloggare Publicerat: 7 maj 2016

Titeldrömmen är släckt för Tottenham och när de välkomnar Europajagande Southampton, som måste jaga trean, till White Hart Lane ska vi väl ändå kunna få se en del mål?

När 2-0 tappades in till 2-2 i derbyt mot Chelsea stod det klart – Leicester är vinnare av serien. Supersensationen! Detta innebär att Tottenham får fokusera på att behålla andraplatsen – även trean når dock Champions League – och hålla jagande Arsenal på avstånd. Tre pinnar är konkurrenterna emellan med två matcher kvar och då har ”Spurs” dessutom klart bättre målskillnad.

Southamptons resa uppåt i tabellen har hamnat lite i skymundan av toppstriden – faktum är att ”The Saints” nu har en okej chans på Europaplatserna. I skrivandets stund har de en match mer spelad än både fyran West Ham och femman Manchester United med två respektive tre pinnar att hämta in mot dem. Inte alls en omöjlig situation.

Överspelet testas

Knepet, receptet, för Southamptons återhämtning har varit – en frejdig offensiv. Laget som annars brukar vara inblandade i täta fajter, har fått rejäl fart på målproduktionen och det är numera sällan nollan hålls. Senast skrevs vinstsiffrorna över Manchester City till 4-2 och dessförinnan desamma mot Aston Villa.

Nu har fem av de sju senaste bataljerna för Southampton bjudit på minst tre baljor.

Var inte helt imponerad av Tottenhams andra halvlek i derbyt mot Chelsea – man tappade helt och hållet i försvarsspelet. Var lättuppluckrade, vilket också de två insläppta målen visar på. Finns en del obesvarade frågor sedan dess.

En trea skulle säkra andraplatsen för Tottenham, så vi kan räkna med att de kliver ut och vill sätta spiken i kistan. Få lite att hurra över. Southampton är nog illa tvungna att ha siktet inställt på segern i och med deras tabellposition.

Så, skulle det stå 1-1 en bit in i andra halvlek – då räknar jag med fart och fläkt. Öppna kort.

Två stora avbräck hittas i Tottenhams mittfält. Dele Alli, som bidrar stort i offensiven, liksom bollvinnaren Mousa Dembélé är avstängda. Kanske litet minus när man sitter på ett överspel, men målen ska ändå kunna fixas.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 8/5
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: