Speltips, Tottenham – Sunderland 16/1: Handikappspel från White Hart Lane

Spelbloggare Publicerat: 15 januari 2016

Kan Tottenham, trots sin nedåtpekande formkurva, hitta tillbaka när tredjejumbon Sunderland kommer på besök till White Hart Lane?

OBSERVERA! Avspark 13:45.

Under slutet av 2015 trippade Tottenham allt närmare upp mot toppen, match till match och vecka till vecka. Den urusla seriestarten med inte en enda plockad trea på de fyra inledande matcherna var till slut som bortviftad och ”Spurs” utvecklades till en stark kandidat till titeln.

Nu är man förvisso inte borta från det racet, men avståndet har ökat. I och med krysset borta mot Everton och förlusten hemma mot Leicester – man spelade 2-2 i ett identiskt möte som det sistnämnda i FA-cupen däremellan – är avståndet upp till serieledande Arsenal på sju poäng. Omöjligt att hämta in? Absolut inte, men det kommer krävas en fantastisk slutspurt.

Hoppet var närmast släckt – nu är det tänt för Sunderland. Efter två vinster på de tre senaste matcherna – hemma över Aston Villa och borta över Swansea – har nästjumboplatsen lämnats och till säker mark skiljer ynka pinnen. Sunderland har i enstaka matcher visat att det trots allt finns kvalité i truppen, men dipparna varit alltför djupa.

Studsar tillbaka

Toppen mot botten – och det tror vi kommer märkas av, i såväl spelet som på resultattavlan. Det ska skilja ett par klasser.

Sunderland värjde alltså undan Swansea med 4-2 med kniven mot strupen i veckan – på bortaplan. En oerhört stark prestation, där Jermain Defoe, den före detta Tottenhamanfallaren, antecknades för ett hattrick. Formen verkar hittad där.

Men nu finns det inte på kartan att Sunderland kliver ut i närheten av lika kaxigt som då, inte på White Hart Lane, mot Tottenham. På resande fot brukar tredjejumbon inte vara speciellt vass och defensiven faller ofta samman helt och hållet, även om man försöker ställa upp bussen. Resultatraden står i 2-1-8 – och sju av dessa förluster har kommit med minst två baljor.

Offensivt är de däremot helt okej, Sunderland. Jermain Defoe och hans kamrater borde dock kunna tas hand om väl av Tottenham som släppt in klart minst mål i serien; bara 17 stycken på 20 matcher.

Ska helt enkelt vara ett passande tillfälle för Tottenham att studsa tillbaka, mot ett Sunderland som nådde sin peak förra veckan och dessutom fortfarande saknar betydelsefulla Younes Kaboul från backlinjen.

Tottenham -1,5 mål (asian handicap) är ett helt okej spel till 2,05 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 16/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham 1,38 betrally logo
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sunderland 9,75 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,69 redbet logo
Under 2,5 mål 2,33 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: