Speltips Trelleborg – Utsikten 10/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 10 juli 2023

Trelleborgs FF tar emot vårens stora succégäng Utsiktens BK i den 13:e omgången av Superettan. Matchen spelas måndag den 10 juli 2023 med avspark kl 19:00 på Vångavallen.

Trelleborg – Utsikten

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trelleborgs FF är en klubb med ambitionen att ta sig tillbaka till allsvenskan och de högt ställda förväntningarna levde man verkligen inte upp till under Peo Ljungs ledning. På de sex första omgångarna tog man endast tre poäng och där tålamodet med Ljung slut.

Stefan Jacobsson tog därefter över rodret och förbättring blev omedelbart positiv. Han vann sina tre första matcher som huvudtränare och kunde ge TFF en rejäl skjuts uppåt i tabellen under den senare delen av våren.

I den sista omgången innan uppehållet åkte man emellertid på sin första förlust under Jacobssons ledning. Man föll då, fullt rättvist, med 3-1 borta mot J-Södra. Därmed står man på 16 poäng efter 13 matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utsikten fortsätter leverera

Utsiktens BK har en makalöst stark vår bakom sig och fortsätter de på samma sätt framöver kommer de att spela i allsvenskan nästa år. Det vore i så fall en smått otrolig bedrift av Bosko Orovic och hans manskap.

Man kommer nu till det här mötet med sex raka segrar i superettan bakom sig. Det ger att man toppar tabellen med sina 29 poäng på 12 matcher. Så här långt har man endast åkt på en förlust och den kom mot Gais i den tredje omgången. I den sista matchen innan uppehållet körde man över Sundsvall med 5-0 hemma och dessförinnan slog man Öster med 1-0 borta.

Trots Utsiktens framfart under våren gäller man endast som knappa favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 2.50 gånger insatsen. Det kan jag tycka är ett högt odds på en serieledare som endast förlorat en enda match så här långt.

Bosko Orovic förfogar över en rutinerad och relativt meriterad trupp och den faktorn bör kunna tala för att man inte kommer falla samman på grund av mentala aspekter. Därtill har man även i dagarna spetsat laget ytterligare då man tagit in anfallaren Yoann Fellrath från Skövde AIK.

Trelleborg lyfte under Jacobssons ledning, men jag tror inte att man är redo att utmana om en topplacering. Utsikten slog Örgryte med 3-0 i en träningsmatch förra helgen vilket talar för att man har bevarat formen under uppehållet. Det gör att jag finner anledning att tro att Utsikten har goda chanser att vinna även det här mötet. Mitt spel blir Utsikten 0 (asian hcp) till fina 1.97 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Utsikten 0 (asian hcp)
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 10 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+