Speltips Trelleborg – Västerås 27/5: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Ett Trelleborgs FF på uppgång gästas av serieledarna Västerås SK i den nionde omgången av superettan. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 15:00 på Vångavallen.

Trelleborg – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Peo Ljung tog över Trelleborgs FF inför den här säsongen med ambitionen att ta tillbaka klubben till allsvenskan. Sett till resurserna är det ett fullt rimligt mål, men spelmässigt nådde man definitivt inte de höjderna under Ljungs korta tid som huvudtränare.

I och med förlusten mot Gais i den sjätte omgången var facit fem torsk och en seger. Därefter valde klubbledningen att sparka Peo Ljung och Stefan Jacobsson utnämndes som en interimslösning tills vidare.

Det skiftet gav en omedelbar positiv effekt för TFF då man lyckades besegra Östersund med 1-0 hemma på Vångavallen i den efterföljande matchen. I lördags kunde man sedan ta tre nya poäng i bortamötet mot Skövde. Detta sedan Filip Bohman gjort det avgörande 3-2-målet i den 86:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett svårforcerat Västerås

Västerås SK är också en klubb med höga förväntningar på sig den här säsongen. Dessa har de dessutom, mer än väl, levt upp till då man toppar superettan inför den här nionde omgången.

Enda plumpen i protokollet så här långt för Kalle Karlssons manskap är bortaförlusten mot J-Södra. Därefter studsade man tillbaka direkt och slog Gefle på bortaplan. I de två senaste matcherna har man sedan spelat 0-0 mot Landskrona samt besegrat Öster med 2-1.

Den stora skillnaden mellan Trelleborg och Västerås totalt sett är försvarsspelet. TFF är med sina 15 insläppta näst sämst i superettan medan VSK är bäst med sina blott fyra insläppta kassar.

Hos spelbolagen är det ändå jämna förutsättningar inför det här mötet. Västerås gäller som knappa favoriter till ett odds omkring 2.38.

Hemmaplansfördelen och gräsunderlaget talar till Trelleborgs fördel. Därtill har man förstås fått ett rejält mentalt uppsving med sina två raka segrar.

Västerås är ändå det bättre laget – kanske inte på pappret – men som kollektiv. Som vanligt i den här serien lär det här emellertid bli en jämn batalj. Gästerna är, som sagt, solida bakåt och deras matcher har så har långt varit relativt målsnåla. Därför bli mitt spel att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  Discovery+