Speltips Tromsö – Bodö/Glimt 16/5: Nordnorskt rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 maj 2023

Tisdagskvällen bjuder på ett nordnorskt rivalmöte då Tromsö och Bodö/Glimt drabbar samman i Eliteserien. Matchen spelas den 16 maj 2023 med avspark kl 18:00.

Tromsö – Bodö/Glimt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 16:e maj är en klassisk fotbollsdag i Norge och som vanligt bjuds det på en full omgång med välbesökta arenor. I synnerhet gäller det sistnämnda den här matchen mellan Tromsö och Bodö/Glimt som är av derbykaraktär.

Förra säsongen slutade Tromsö IL på en sjunde plats i Eliteserien och man har fått en helt okej start på den här säsongen. Efter sex spelade matcher står man på elva poäng och är därmed bara en poäng efter tvåan Lilleström.

I premiären besegrade Gaute Helstrups manskap de regerande mästarna Molde och därefter har det blivit två kryss, två segrar och en förlust. I sin senaste hemmamatch kom det enda nederlaget då man föll mot Odd. I lördags kunde man så studsa tillbaka och besegra HamKam med 2-1 på bortaplan. Detta sedan man gjort det avgörande målet på straff på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Bodö/Glimt

Bodö/Glimt har rönt makalösa framgångar de senaste åren, men förra säsongen lyckades man inte rå på Molde i kampen om ligatiteln. Man gjorde visserligen klart flest mål av alla lag, men Molde vann serien med hela 18 poängs marginal ner till Bodö/Glimt som slutade tvåa.

Att detta skulle innebära slutet för Kjetil Knutsen och Bodö/Glimts framgångsera har man dock med framgång lyckats motbevisa under säsongsinledning. Efter sju spelade matcher har man tagit 19 poäng och toppar därmed Eliteserien inför den här omgången.

Man kommer till det här mötet med tre raka segrar i ryggen och i seriespelet kom det enda poängtappet då man spelade 2-2 hemma mot Brann. Den enda riktiga plumpen i protokollet är förlusten borta mot Lilleström i den norska cupen.

Senast Tromsö och Bodö/Glimt möttes var i höstas och då var det de förstnämnda som gick segrande med 3-2 hemma på Romssa Arena. Trots att Tromsö även i det här mötet så är det Bodö/Glimt som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.64.

Bodö/Glimt har övertygat så här långt, men i den här typen av rivalmöten är det inte sällan som underdogen presterar som bäst. På minuskontot hos gästerna finns också att försvararen Marius Lode är avstängd efter att ha blivit utvisad i 3-2-segern hemma mot Rosenborg i lördags.

Det brukar bli målrikt när Bodö/Glimt är involverade och jag finner anledning att tro att det kommer göras ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, tisdag 16 maj
TV: 
Stream: