Speltips, Turkiet – Island 13/10: Kalasodds uppdukat av Mybet

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2015

Turkiet kan säkra en play off-plats vid händelse av en pinne hemma mot EM-klara Island. Vi tror att en avvaktande och händelsefattig batalj kan vara att vänta och testar ett rejält skrällspel till 13,0 x polletterna.

Skulle det här sluta med en hemmavinst eller oavgjort – då missar Holland, som plockade bronsmedaljen i fjolårets världsmästerskap, EM 2016. Deras brutala misslyckande kan alltså fullbordas av just Turkiet och Island. Gynnsamt för båda parter?

Gruppen innehåller inte bara den största besvikelsen, utan också den mest positiva överraskningen – det handlar förstås om Island. Det lilla landet på 300 000 invånare andas fotboll och tränaren Lasse Lagerbäck är mer gudalik än Gud själv. Samma man som det svenska fotbollsförbundet fimpade till plats för Erik Hamrén.

Turkiet är bara två pinnar före nämnda Holland, men har vunnit respektive spelat oavgjort mot dem och behöver således max kryss här för att behålla tredjeplatsen, vilken alltså leder till play off. Kan väl inte vara direkt nöjda över kvalet, men såvida mästerskapet nås så kommer man undan. Förluster i de två inledande matcherna har följts upp av fyra vinster och tre kryss. Nu senast avverkades Tjeckien med 2-0 och Holland med 3-0 dessförinnan.

Avvaktande att vänta

Avsluta med stil? Nja. Om jag känner Lasse Lagerbäck rätt så kommer inte Island släppa på sin spelide; hålla ihop defensiven och kontra effektivt. Prestationen sätts främst, före resultatet – och jag är helt säker på att man vill ha lite defensiva besked efter de två insläppta i kryssmatchen mot Lettland senast.

Vissa defensiva bekymmer på truppfronten, men kollektivet står alltjämt starkt.

Turkiet är inte direkt kända över sina defensiva kvalitéer, men nu hållit nollan i två matcher i följd – mot Tjeckien och Holland. Det imponerar. Kommer inte heller sätta full fart framåt, med rädsla och respekt för Islands omställningsspel och vet, som nämnt, att de avancerar vidare vid kryss. Nu väntas dessutom strikern Burak Yilmaz, småskadad, ställas vid sidan av. Enormt avbräck.

Avvaktande. Det är min klara känsla på förhand. 0-0 känns därför som ett gångbart resultat och när vi får extrema 13,0 x polletterna för spelet – närmsta konkurrent erbjuder fyra heltal mindre – tvekar jag inte en sekund på att investera. Allt över tvåsiffrigt är bra i min bok.

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål
Odds: 13,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Turkiet 1,60 betsson logo
Oavgjort 4,00 unibet logo
Island 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 expekt logo
Under 2,5 mål 1,79 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: