Speltips Turkiet – Kroatien 28/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Turkiet gästas av Kroatien i den andra omgången av EM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 28 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Turkiet – Kroatien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet och Kroatien gör upp om en plats i EM 2024 i Tyskland i en grupp tillsammans med Wales, Armenien och Lettland. Efter lördagens premiäromgång har Turkiet skaffat sig ett bra utgångsläge. Detta sedan man besegrat Armenien på bortaplan medan Kroatien och Wales delade på poängen, vilket var logiskt då den matchen spelades i Split.

Med tanke på de politiska spänningar som varit mellan länderna Turkiet och Armenien så var det upplagt för ett laddat möte. Armenierna var taggade upp till tänderna från start och kunde också ta en tidig ledning. Men Stefan Kuntz manskap jobbade sig in i matchen och kunde vända till en rättvis 2-1-seger.

Det blev alltså tre viktiga poäng in på kontot för ett Turkiet som har ett par magra år bakom sig. Nu väntar så en förmodat tuffare uppgift då man gästas av VM:s tredje bästa lag Kroatien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två ytterligheter

Kroatien är, på många sätt, ett unikum i branschen. Med den lilla befolkningsmängd som landet har ska man inte kunna vara så här bra. I synnerhet bör det rimligen komma dalar, men Kroatien trotsar all logik.

I Zlatko Dalics ofattbart framgångsrika landslag är mycket sig likt. I lördags var, som vanligt, Modric och Perisic i startelvan då man gästades av Wales. Mittfältet med Modric, Kovacic, och Brozovic dominerade som väntat matchbilden och kroaterna kunde ta en 1-0-ledningen i den första halvleken.

Även om Wales klev framåt mer i den andra halvleken så var ändå känslan att Kroatien hade det hela under kontroll. I den 93:e minuten kom så kallduschen då League One-spelaren Nathan Broadhead kvitterade till 1-1 vilket blev slutresultatet.

På pappret är det fortfarande ett väldigt starkt kroatiskt landslag som Dalic förfogar över. De gäller också som favoriter inför den här matchen då ett spel på gästerna ger omkring 2.20 gånger insatsen.

Att vika ner sig ligger inte för detta Kroatien, men det är ändå en tuff uppgift att möta Turkiet på bortaplan. I synnerhet då man har ett så pass tungt poängtapp i ryggen. Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj där inget av lagen vill bjuda det andra på någonting. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 28 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo