Speltips, Turkiet – Sverige 24/3: Utan Zlatan – ingen seger?

Spelbloggare Publicerat: 23 mars 2016

En omdiskuterad, till följd av säkerhetsläget, landslagsfajt ska spelas mellan Turkiet och Sverige – och vi har plockat ut en vinnare.

Premiär idag, unik bonus värd 2 000 kr från Unibet: Klicka här för att hämta den dubblade bonusen på 2 000 kr!

Efter den hemska tragedin i Bryssel har säkerhetsläget förändrats runtom i världen och det har faktiskt varit vissa tveksamheter om den här matchen ens ska spelas, men så blir det alltså. Över 1 000 poliser och 600 säkerhetsvakter ska finnas i och runtom arenan.

Hur som helst – fokus på det sportsliga. Landslagen värmer upp inför sommarens europeiska mästerskap i Frankrike, som både Sverige och Turkiet kvalificerats för – trots att de i viss mån kan tituleras som besvikelser.

– Vi har haft någon match där det känts bra offensivt men då har defensiven varit sämre. I någon match har defensiven varit bra men då har vi haft svårt offensivt. Det gäller att vi har en bra blandning, och det tycker jag vi hittade mot Danmark, säger Mikael Lustig inför matchen.

Turkiet nådde mästerskapet genom att komma trea i sin kvalgrupp, strax efter Tjeckien och Island på första- respektive andraplatsen. Eftersom skörden ändå var så fin kunde playoffet undvikas – till skillnad från Sverige. Erik Hamréns manskap hamnade också på tredjeplatsen, efter Österrike och Ryssland. I kvalrundan sopades Danmark undan utan större bekymmer efter två av de bästa prestationerna – vältajmat – under hela resan.

Zlatans frånvaro känns

Om ni läst mina rekar under kvalet, är ni säkert medvetna om att jag inte har speciellt stor tro på det här svenska landslaget, framförallt med Erik Hamrén – har han mer att ge? – vid rodret. En tunn trupp och en alldeles för tunn spelidé.

Mer eller mindre allt i offensiv riktning kretsar runt Zlatan Ibrahimovic. Alltihop faller utan honom; inte minst saknas en pålitlig uppspelspunkt. Här ska han också vilas, supersvensken. Noterbart att keepern Andreas Isaksson varit magsjuk i veckan också. Kommer dock lyftas upp en del intressanta spelare.

Turkiet imponerade inte överdrivet i kvalet, men är starka på hemmaplan och har plockat ut en slagkraftig trupp. Flera spelare som är framstående ute i större europeiska klubbar.

Ska skilja en klass, och utan Zlatan Ibrahimovic kan Sverige få stora bekymmer. Alltid smart att hålla insatserna nere i vänskapsmatcher, men den raka ettan är utan tvekan spelbar till närmare dubbelt betalt, 1,95 x smeten.

Speltips:

Speltips: Turkiet vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:45, torsdag 24/3
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Turkiet 1,95 betrally logo
Oavgjort 3,40 betsafe logo
Sverige 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,48 unibet logo
Under 2,5 mål 1,63 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: