Speltips Twente – Ajax 14/1: Favorit i fara

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2021

Ajax är enorma favoriter inför mötet med Twente i Eredivisie torsdagen den 14 januari 2021. Vi rekar med odds på förhand.

Twente - Ajax

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det är inte varje dag som vi får möjlighet att reka matcher från holländska Eredivisie, men den här torsdagen spelas ett på förhand hett möte mellan topplagen Twente och Ajax.

Ajax toppar nu serien med 35 poäng, åtta poäng före motståndarna för torsdagen. En vinst här skulle göra att man helt sågar av Twente från titelstriden. Men tänk på att Twente faktiskt är ett av blott två lag som har lyckats slå Ajax under ligasäsongen.

Den vinsten kom i höstas och detta på bortaplan, med 1-2, efter en mycket stark insats. Det lär ge ett visst övertag inför den här drabbningen. Bevisligen vet man hur man ska göra för att störa Ajax.

Nu är formen också helt okej, med ett par tunga vinster på slutet. Det som sticker ut är att man konsekvent gör en hel del mål framåt, men samtidigt släpper man fortfarande in för många, för enkla mål. 19 insläppta på 15 matcher är lite för mycket för ett topplag.

Ajax har med +42 i målskillnad noga bevisat att man är ett lag som öser på i offensiven och jag räknar med samma sak här.

Målspelet i Eredivisie

Twente har enligt officiella rapporter på förhand inga som helst skador eller avstängningar att förhålla sig till, och det innebär att man kommer att kunna formera sitt starkast möjliga lag mot ett Ajax som man gärna vinner för andra gången den här säsongen mot.

I bortalaget kommer Lassina Traoré inte att kunna spela, samtidigt som David Neres står som ett osäkert kort på förhand. Det är två spelare som hade kunnat göra laget starkare, men det finns ändå resurser, får man ta och säga.

Nu har man inte minst förstärkt offensiven med anfallaren Sebastien Haller från West Ham, som så sent som för två år sedan gjorde stor succé i tyska Eintracht Frankfurt. En del menar på att han redan nu är aktuell för att starta för Ajax.

Båda lagen göra mål är ett givet målspel på förhand till 1,61 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,61
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:00, torsdag 14 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: