Speltips, Tyskland – Italien 29/3: Underskatta inte historiens kraft

Spelbloggare Publicerat: 28 mars 2016

Rivalerna Tyskland och Italien möter varandra i vänskapens namn under tisdagskvällen. Historien och till viss del även formen bäddar upp för en skräll. Kan den fullbordas?

En rivalitet vars startskott avlossades en bra tid sedan, men också det faktum att det är två av Europas, världens, bästa fotbollsländer höjer såklart också tempen inför matchen. Tyskland är nedplitade som favoriter inför sommarens EM, medan Italien ja; de kan aldrig räknas bort helt och hållet. De är trots allt en av de större jättarna.

De senaste åren är det Tyskland som varit den större och starkare parten av de här två – detta eftersom de fått upp nivån rejält medan Italien tappat massvis av kvalité. Känns inte som att de borde ha spelarkapitalet att utmana på allvar. Eller?

Båda länderna kom etta i respektive EM-kvalgrupp – men bäst besked, det lämnades utan tvekan av Italien. De förlorade inte en enda match mot Tysklands två. Ganska jämnstarka motståndare också.

Tyskland är ur balans

Precis som inför veckans batalj mot England, har Tyskland ställts ut som klara favoriter. Då tappades 2-0 till 2-3 under de avslutande 30 minuterna – och då var det inte heller så att hela startelvan byttes ut heller; så lite som fyra byten stod Joachim Löw för.

Helt orättvist kan man inte heller påstå att det var. Tyskland tappade allt; var extremt sårbara, inte minst när de sjönk ner i positionerna.

Missade Italiens vänskapsfajt mot Spanien senast, men rapporter och statistiken talar om att de mycket väl kunnat lämna planen som vinnare – istället skrevs slutsiffrorna 1-1. Skottstatistiken på mål var exempelvis 7-2 till italienarnas favör.

Italiens Marco Veratti är osäker för spel, Ciro Immobile helt out. Avbräck, ja, men det finns okej ersättare. Max Kruse och kaptenen Bastian Schweinsteiger saknas för Tyskland. Tuffa besked.

Känns som att Italien är smått underskattat, kanske inte bara här, utan även i allmänhet. Mot ett skakat och oharmoniskt Tyskland ska de absoluta kunna bjuda på motstånd – kanske till och med vinna? Undertecknad ser chansen för det som relativt stor.

Ska väl också nämnas att Tyskland inte klarat av att slå Italien på de sju senaste inbördes mötena – spelade mellan 1996 och 2013. Fyra av dessa har Italien vunnit. Historiens kraft ska ändå inte underskattas, även om det är helt andra lag numera.

Italien draw no bet spelas till 3,40 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Italien draw no bet
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland 1,91 williamhill logo
Oavgjort 3,60 betsson logo
Italien 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo
Under 2,5 mål 1,88 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: