Speltips, U21-EM, Italien – Portugal 21/6: För tuff oddsreaktion efter premiärerna

Spelbloggare Publicerat: 21 juni 2015

Italien behöver plocka trea mot Portugal efter premiärnederlaget mot Sverige och känslan är att de, enbart på den prestationen, underskattas stort. Här har ni allt inför matchen, oddsen och som alltid – ett speltips.

Sicken premiär! Ur sin underdogposition fixade Portugal en 1-0-vinst mot England i premiären och står således i en mycket trevlig position inför fortsättningen. På planen var det jämnt och man stod upp på ett imponerande sätt, inte minst efter målet; motståndarnas offensiv neutraliserades på ett effektivt sätt och matchbilden utvecklades precis som man ville.

Finns en fin potential bland de portugisiska ungtupparna, vilket visades såväl i premiären som kvalet hit. Gruppspelet toppades utan några som helst problem med åtta vinster av åtta möjliga. Gynnsam lottning, absolut – men resultatraden, och målskillnaden på 22-6 – imponerar.

Jämnare än oddssättarna antyder

En drömstart, 1-0 efter 30 minuter och motståndarna fick en utvisad i samma situation. Italien hamnade i en drömsituation mot Sverige, men föll ihop som ett korthus; lyckades inte få igång sitt egna spel trots en man mer och tappade matchen till 1-2 i den andra halvleken efter att man själva, helt i onödan, fått en utvisad i slutminuterna.

Med andra ord: Italien har extremt mycket att slipa på inför söndagen. En förlust skulle sannolikt innebära att möjligheten att nå slutspelet försvinner. Oavgjort är inte heller ett önskat resultat – vinst är det enda som finns på tapeten.

Att Stefano Sturaro, spelandes i Juventus, saknas efter sitt röda kort senast innebär att avbräck – men Italien har bredden för att klara av situationen ändå.

Att Portugal ska vara favoriter håller jag med om, men känslan är att oddssättarna reagerat lite väl hårt på prestationerna senast och att oddsen ska vara jämnare satta. Spelare för spelare är det två hyfsat jämna parter och Italien är välmedvetna om sin situation och att vinsten är det enda som räknas här. Portugal kan däremot vara nöjda med ett kryss på förhand, även om de såklart vill säkra sin plats i slutspelet redan nu.

Var först inne på den raka ettan till 3,35 – mycket med tanke på att Italien väntas öka takten rejält vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i matchen – men deras sätt att uppträda när de ledde mot Sverige var under all kritik och det känns möjligt att de börjar darra vid en liknande situation nu.

Hur som helst, 2,35x för Italien 0.0 asian handicap (detsamma som draw no bet) är några punkter för högt satt för att inte investera i med en mindre summa. Skulle en vinst lösas, då kan grupp B komma att utvecklas till ett riktigt getingbo inför den sista omgången…

Speltips:

Speltips: Italien 0.0 asian handicap
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 21/6
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Italien 3,35 comeon logo
Oavgjort 3,30 ladbrokes logo
Portugal 2,38 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: