Speltips, U21-EM, Italien – Sverige 18/6: Värdesiffror på 1×2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 18 juni 2015

Grupp B kliver in i U21-EM anno 2015 och matchen mellan Italien och Sverige rivstartar den, vilken vi hittat en vinnare i till klara värdesiffror.

Det var helt klart en nitlott som Sverige drog när grupperna spikades ihop. Man står mot England, Portugal och just Italien – den andra, tredje respektive fjärde största favoriten till titeln. Oddsen talar för att inte ens slutspelet ska nås, men vi blev ju rejält överraskade över hur de nådde ända hit också.

Håkan Ericssons mannar var mer eller mindre borta från förstaplatsen efter halva kvalet spelat, men sedan hände någonting – allt vände direkt. Med minsta möjliga marginal nåddes play off-kvalet där man ställdes mot en storfavorit i Frankrike; bortamötet förlorades med 0-2 – hemma inträffade vad som nästan skulle kunna betraktas som ett mirakel när man vann med 4-1 på Örjans Vall i en känslofylld och svängig batalj.

Italiens resa har inte heller varit rak eller simpel. Gruppen toppades med 18 pinnar på åtta matcher, två fler inspelade än både Serbien och Belgien. Mot Slovakien var det däremot inget snack om saken och dubbelmötet vanns med sammanlagt 4-2.

Stora problem utanför landsgränserna

Tveklöst är att Italien, i alla fall på pappret, är starkare än Sverige. Skiljer en bra bit mellan länderna, vilket också oddsen antyder. Tycker ändå att vinnarspelet på Italien till 1,95x lockar rejält, inte bara för det faktum att man spelare för spelare är klart bättre.

Utanför landsgränserna hade Sverige det oerhört svårt i kvalet och man verkar inte riktigt hantera matchbilderna när man inte får vara spelförande. På hemmaplan kammade man fullt, vann fyra av fyra matcher, medan det blev en vinst, ett kryss och två förluster på bortaplan – bortavinsten kom dessutom mot blåbärsnationen Malta (2-1), vilka inte löste en enda pinne. Även i play off-bortamatchen mot Frankrike hade man stora problem och förlustsiffrorna hade absolut kunnat bli större än 0-2.

Italien hade samma resultatrad – 3-0-1 – hemma och borta. Är jämnare och hanterar fler olika typer av matchbilder och -situationer än svenskarna.

Nu är det förvisso neutral plan för båda parter, men för Sverige lär det se ut som i en typisk bortamatch, där man får vara på sin vakt hela tiden, backa hemåt och kontra snabbt.

Var helt övertygad om att oddsen på Italien skulle sjunka från hur de var tidigare i veckan, men vi har istället fått få se den raka ettan höjas cirka fem punkter, till 1,95x hos Ladbrokes, och då är det bara att klippa till. 2/3-1, kanske?

Speltips:

Speltips: Italien vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:00, torsdag 18/6
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Italien 1,95 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 williamhill logo
Sverige 4,25 unibet logo
Över 2,5 mål 2,00 expekt logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: