Speltips, U21-EM, Sverige – England 21/6: Ny blågul skräll?

Spelbloggare Publicerat: 21 juni 2015

Svenska U21-pojkarna stod för en bragd i premiären och möter England, med fantastiske Harry Kane på topp, härnäst. Bäddat för målfest?

Missa inga speltips: Visst följer ni oss på Facebook och Twitter?

Trots en stark start – 0-1 och en man utvisad i den 30:e minuten. Då trodde få att Sverige skulle kunna vända, eller ens fixa oavgjort mot förhandsfavoriten Italien. Men trots decimerat manskap spelade Sverige fortsatt positiv och vågad fotboll; kvitterade kort in i andra halvlek och tio minuter från slutet fick även fransmännen en utvisad, varpå Isaac Kiese-Thelin rullade in 2-1 från straffpunkten sex minuter senare.

Efter 0-1-målet stod Sverige i runt 50 gånger degen hos de flesta bolagen och därför kan inte matchen annat än att etiketteras som en storbragd, även om det bara var en premiär och inte en final. Höjdes en del frågetecken hur laget skulle prestera utanför Örjans Vall efter kvalspelets resultat, men vi fick svar på tal och det verkar som att U21-pojkarna möjligtvis underskattats.

Över hela matchen var det allt annat än orättvist att det blev en svensk vinst. Med inställningen, den offensiva viljan och spelglädjen har de gjort sig förtjänt av folkets kärlek, helt till skillnad från A-landslaget vilka intresset för bara tycks bli svalare och svalare.

Grupp B:s andra match, mellan England och Portugal, bjöd även den på en skräll. England var, som alltid, rejält upphajpade inför mästerskapet och stod med favoritstämpeln klottrad över sig inför matchen – men förlorade med 0-1 och spelet hackade fast. Tottenham-stjärnan Harry Kane blev isolerad och kom inte till speciellt många möjligheter. Finns mer att hämta både från honom och hela laget.

Testar två spel

Sett till prestationerna i premiären känns det som att Sverige underskattas något här, även om England är befogade favoriter. 1×2-marknaden står i 4,50-3,70-1,86 och så mycket ska helt enkelt inte skilja mellan lagen.

Även om det inte blir ännu en svensk triumf är möjligheterna goda för att vi får skåda en underhållande och målrik batalj från Andruv Stadium. Sverige visade upp gott mod och bra anfallsspel mot Italien, försvarsspelet – inte minst mittbackarnas samarbete – var inte tillräckligt bra och Patrik Carlgren ser jag som en av turneringens sämsta förstakeeper.

Nu är dessutom Alexander Milosevic out och även om det inte känns som ett speciellt stort minus är det alltid problematiskt att behöva rotera för mycket i backlinjen under ett stundande mästerskap. Filip Helander, den andra mittbacken, gjorde ingen bra match överhuvudtaget och är som bekant inne i en formsvacka sedan tidigare.

England har fantastiska offensiva pjäser, framförallt i Harry Kane som kom tvåa i Premier Leagues skytteliga förra året, detta trots att han inte ens var ordinarie från början. Nu ska han alltså spela på U21-nivå och då borde det bli en del mål från hans sida.

Framförallt måste England framåt och förmodligen vinna för att ha en bra chans på första- eller andraplatsen. Lär öppnas upp och det kan innebära en herrans massa mål från båda sidor, vars offensiva kvalitéer är större än de defensiva.

Över 2,5 mål och kombinationsspelet över Sverige vinner & över 2,5 mål spelas till 1,95 respektive 7,85x. Förmodar att vi får se oddsdropp på båda spelen under morgondagen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Kombinationsspel: Sverige vinner & över 2,5 mål
Odds: 1,95 / 7,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 21/6
TV / Stream:  tvtolv logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor::

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 4,50 mybet logo
Oavgjort 3,70 bwin logo
England 1,86 betsson logo
Över 2,5 mål 1,95 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,90 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: