Speltips, Udinese – Inter 8/1: Tidig match – vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 7 januari 2017

Redan 12:30 vankas det fotboll från Serie A. Platsen är Stadio Friuli, varifrån Udinese tar emot Inter – två av seriens formstarkaste lag före uppehållet. Nu när serien återstartar, är formen konserverad? 

Tre vinster och ett kryss. Det var Udineses facit precis före uppehållet. Inte det tuffaste av schema möjligen, men alltjämt en imponerande rad. Enkla matcher existerar överhuvudtaget inte i Serie A – och under den här perioden har bland andra sexan Atalanta och ett hemmastarkt Sampdoria stått som motståndare.

Fyra vinster. Inter hade en ännu mer imponerande matchrad före uppehållet och man avslutade med en suverän 3-0-vinst över Lazio. Är det nu resan uppåt i tabellen påbörjas, mot Europaplatserna? Till det området skiljer för närvarande bara tre pinnar, dock med matchen mer spelad än Milan på den sista av de platserna.

Så, är formen konserverad? Medan Udinese, som var på vippen att trilla ur serien förra året och nu är tia, tippas droppa, finns det förhoppningar om att Inter kan studsa uppåt.

Udinese har Emmanuel Agyemang-Badu och Milla Wagué borta för att representera respektive land i Afrikanska mästerskapen. Inter har Felipe Melo avstängd.

En vinst på de åtta senaste bortamatcherna

Alltid lite ovisst såhär efter ett längre uppehåll – är formen konserverad?

Ofta sämre tajmat för de formstarka lagen, och vice versa för de i sämre slag. Dock allt annat än skrivet i sten att standarden inte kan hållas uppe.

Känslan är att Inter blivit lite för stora favoriter här. Även om de har en av seriens bästa trupper, får de inte ut det i resultat. Saknas samspelthet. Spelare och ledare som verkar vilja dra åt olika håll. Någon annan slutsats kan väl inte dras?

Fyra raka vinster nu, men tre på dessa har varit på hemmaplan. På bortaplan har bara en av de åtta senaste matcherna vunnits. Anmärkningsvärt!

Udinese har uppträtt stabilt och ska ses med toppchans här. De må haft vissa problem när nivån på motståndet höjts, så där är det vissa frågetecken. Trots detta är 1X2-siffrorna inte alls motiverade, menar jag.

Udinese +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – spelas till 1,97 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor i bonus).

 

Speltips:

Speltips: Udinese +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 12:30, söndag 8/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: