Speltips, Udinese – Juventus 17/1: Inte ska väl Udinese sätta stopp för mästarna?

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2016

Mästarna Juventus fortsätter briljera och kryper allt närmare toppen. Inte borde väl ett mediokert Udinese kunna sätta stopp för dem?

Visst har Udinese steppat upp från i fjol, men en sak är densamma – det är fortfarande den undre tabellhalvan de klampar runt på. 24 hopskrapade pinnar på 19 matcher sätter dem på tolfeplatsen, fastkedjade i det hopplösa mittenträsket. Att man skulle upp och utmana om Europabiljetterna – en omöjlighet. Avståndet ner till bottentrion är också alltför stort för att det ska bli aktuellt om kontraktsstrid.

Juventus lyfter, lyfter och lyfter. Trots den makalöst värdelösa seriestarten, är man nu den största favoriten till att få höja scudetton i slutet av spelåret. Från andraplatsen, vilken delas med Inter, har man två pinnar upp till serieledande Napoli. Den femte raka serietiteln är absolut inom räckhåll, men konkurrensen är hårdare än på flera år.

Vunnit nio raka

Få faktorer som talar för att Udinese skulle klara av att stoppa ett Juventus i rådande form. Mästarna har radat upp nio raka vinster i serien, gjort minst två mål i åtta av dessa. Målfabrikationen i de senaste är på: 2-3-3-3-2-3. Och ja, då har man mött klart bättre motståndare än Udinese.

Udinese följde upp sina två vinster med att förlora med 1-2 borta mot nästjumbon Carpi förra veckan – en prestation som oroar rejält. När nivån på motståndets skruvats upp har man haft enorma bekymmer och senast i december skrevs förlustsiffrorna hela 0-4 hemma mot Inter. Verkar inte finnas kraft att rucka till de allra bästa.

Positiva besked för Juventus också; de får tillbaka anfallaren och den näst bästa målskytten Mario Mandzukic samt mittfältspjäsen Claudio Marchisio. Två spelare vars närvaro stärker Juventus rejält.

Det som talar emot Juventus är möjligtvis att Udinese vann det omvända mötet i augusti, men Juventus då och Juventus nu är som från två helt skilda världar.

Skulle bli förvånad om vi inte skulle få se minst två bortabaljor och 1,85x för det får ses som ett klart värdespel. Polletter – in!

Speltips:

Speltips: Juventus över 1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 17/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Udinese 7,00 williamhill logo
Oavgjort 3,95 unibet logo
Juventus 1,65 nordicbet logo
Över 2,5 mål 2,16 redbet logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: