Speltips Udinese – Milan 1/11: Maskinen Milan

Martin Efvergren Publicerat: 31 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AC Milan tycks vara omöjliga att besegra numera. Härnäst väntar ett Udinese som har haft det tufft inledningsvis och som lär få slita hårt om de ska få med sig någon poäng här.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Milan har gått från att ha varit ett krislag till att vara ett av Europas starkaste lag. I och med segern mot Sparta Prag i Europa League i torsdags står man nu på 27 raka matcher utan förlust varav endast fyra matcher har kryssats.

Exakt hur den här förvandlingen har gått till är kanske inte helt givet men det finns en uppenbart tydlig parallell mellan Zlatan Ibrahimovics återkomst till klubben och dess resultatmässiga uppsving.

En annan starkt bidragande faktor är förstås tränare Stefano Pioli som verkligen har sett till att få ut maximalt av den här truppen.

Efter fyra raka segrar kom dock första poängtappet mot Roma senast. Efter två mycket märkligt dömda straffar åt var sitt håll slutade matchen, ganska rättvist, 3-3.

För Udineses del har inledningen varit någon succé. Efter tre omgångar stod man på noll poäng och noll gjorda mål men i den fjärde matchen lyckades man göra mål och vinna med 3-2 mot Parma. I senaste ligamatchen föll man sedan med samma siffror mot Fiorentina och totalt står man således på tre poäng efter fem omgångar.

Udinese har Prödl, Musso, Larsen, Jajalo och Mandragora på skadelistan medan Milans förstekeeper Donnarumma samt Gabbia är covid-smittade.

Hårt arbete snarare än briljans

På pappret har Milan inte en trupp som ska kunna vinna Scudetton den här säsongen men kanske ska man börja se det som ett fullt tänkbart scenario. Den fina resultatraden går flera månader tillbaka och det går inte längre att tala om ett tillfälligt stim, utan AC Milan är på riktigt. Det måste vi kunna slå fast nu.

Även om man oftast inte spelar någon bländande fotboll så är det inte en slump att man inte har förlorat på 27 raka matcher. Framgångsreceptet bygger istället på att man är välorganiserade och att man arbetar oerhört hårt för varandra. Som krydda på det har man Zlatan.

Den just nämnde spelade första halvlek mot Sparta Prag och även om han brände en straff så såg han fortsatt väldigt formstark ut. Med all sannolikhet är han redo att starta även den här matchen.

Insatsen mot Roma senast var inte en av de bättre av Milan och det lär krävas att man är beredda att ta jobbet även mot ett Udinese som sett ganska beskedliga ut hittills.

Ingenting tyder dock på att detta Milan inte skulle vara beredda att löpa och arbeta stenhårt oavsett motstånd. Det har man bevisat i match efter match över lång tid och några egentliga argument som pekar mot en vikande trend finns inte.

Sett till vad Udinese har presterat så här långt och vad Milan har presterat sedan i juni månad så tycker jag det finns ett klart spelvärde i att Milan kommer att vinna den här matchen till 1.79 gånger insatsen.
Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 100 kr tillbaka i cash!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 1.79
Spelstopp: 12:30, söndag 1 november 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: