Speltips Udinese – Milan 18/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Udinese tar emot AC Milan i den 27:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördagen den 18 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Udinese – Milan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför förra helgens bortamötet mot Empoli hade Udinese gått sex raka matcher utan seger. Där kunde man så bryta den negativa sviten efter att Rodrigo Becao gjort matchens enda mål i början av den andra halvleken.

Av de sex segerlösa matcherna hade man visserligen kryssat fyra. I de två föregående matcherna hade man kryssat mot både Spezia och Atalanta.

I och med vinsten mot Empoli står nu Udinese på 35 inspelade poäng efter 26 ligamatcher. Det ger en tionde plats i Serie A inför helgens omgång. Andrea Sottils manskap är med andra ord ett stabilt mittenlag, vilket är helt i linje med vad man kan förvänta sig om man ser till truppen han förfogar över.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlöst framåt

De regerande mästarna AC Milan har inte kunnat följa upp sin succésäsong med samma självklara sätt. Trots det lever alltjämt chansen till att även den här säsongen kan bli väldigt bra. I Serie A går man en jämn fight om andraplatsen och i Champions League har man gjort mer än vad man kan begära i och med att man har kvalificerat sig för kvartsfinal.

Man stod för en imponerande insats då man försvarade sin 1-0-ledning i returen borta mot Tottenham förra veckan. I måndags visade man dock inte samma beslutsamhet då man spelade 1-1 hemma mot bottenlaget Salernitana i ligan. I omgången dessförinnan föll man med 2-1 borta mot Fiorentina och nu behöver man studsa tillbaka.

Udinese och Milan möttes senast i den allra första omgången av Serie A. Det slutade i ett rejält målkalas på San Siro där hemmalaget vann med 4-2. Förra säsongens båda möten slutade 1-1.

Udinese har hållit nollan i sina två senaste matcher och Milan har en rad målsnåla matcher bakom sig. Offensivt har de sistnämnda problem att få det att stämma och det lär krävas bättring om man ska få med sig tre poäng från det här mötet. Defensivt har det emellertid sett bättre ut sedan Stefano Pioli formerade om laget efter en trebackslinje.

Sammantaget gör detta att jag tror på en tät tillställning där Milan bör kunna dra det längsta strået. Mitt spel blir X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo