Speltips Ukraina – England 9/9: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Ukraina ställs mot gruppettan England i kvalet till EM 2024. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 18:00 i Wroclaw, Polen.

Ukraina – England

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

EM-kvalets grupp C såg på förhand ut att kunna bli ett riktigt getingbo, men det är England som har kopplat greppet. De står på full pott efter fyra spelade matcher, vilket är en match mer än vad Ukraina har spelat. Förutom dessa två nationer är även Italien, Nordmakedonien och Malta med och gör om biljetter till EM 2024 i Tyskland.

Ukraina, som tvingas spela sina hemmamatcher i Slovakien och Polen, kunde vid den senast landslagssamlingen inkassera två segrar i EM-kvalet. Först hamnade man i rejäl knipa i bortamötet mot Nordmakedonien då man låg under med 2-0 i halvtid. I andra halvlek lyckades man så vända på steken och vinna med 3-2. Därefter slog man Malta med 1-0 ”hemma” i Trnava.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En formstark engelsk trupp

England rivstartade det här EM-kvalet med segrar mot de två huvudkonkurrenterna Italien och Ukraina i våras. Man inledde med en 2-1-seger mot Italien i Neapel för att sedan besegra Ukraina med 2-0 på Wembley. Kane och Saka gjorde då målen i en match som dominerades stort av engelsmännen.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni fortsatte sedan England på inslagen väg och körde över Malta borta med 4-0 följt av en imponerande 7-0-seger hemma mot Nordmakedonien.

England kommer nu till det här mötet med en namnstark trupp som därtill är formstark på många håll och kanter. Största snackisen har varit att Raheem Sterling som inlett säsongen strålande i Chelsea petades av Gareth Southgate. Att han inte får plats säger en del om konkurrensen.

När Ukraina och England möttes i London i mars var hemmalaget det klart bättre laget och England gäller också som klara favoriter inför det här mötet i Wroclaw. Ett rakt spel på att England vinner ger omkring 1.48 gånger insatsen.

England har sett mycket vassa ut i de fyra inledande matcherna av EM-kvalet och jag har svårt att se att Ukraina ska kunna störa dem här. Mitt spel blir därför England -1 (asian hcp) till 1.65 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England -1 (asian hcp)
Odds: 1.65
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo