Speltips, Ukraina – Finland 12/11: Ska skilja ett par klasser

Spelbloggare Publicerat: 11 november 2016

Ukraina och Finland möter varandra på Chornomorets Stadium i det europeiska VM-kvalet och från den matchen har vi en spelidé värd strax över dubbelt betalt.

Tre matcher in i kvalhändelserna och Ukraina står fortfarande med en nolla i förlustkolumnen, detta efter inledande kryss mot Island och Turkiet och därefter en 3-0-kross av charmerande Kosovo. Denna skörd ställer dem på tredjeplatsen, med fem inkasserade pinnar, och upp till såväl ettan Kroatien som tvåan Island skiljer två.

Den finska förbundskaptenen Hans Backe har uttryckt en vilja och satt ut ett mål för Finland att lösa en mästerskapsbiljett, men vad talar för att det ska vara möjligt egentligen? Landet producerar knappast klasspelare på löpande band och har en anonym roll i fotbolls-Europa och får troligtvis fajtas med Kosovo om att inte hamna i botten av träsket. Facit hittills? En poäng på tre matcher, men fullt acceptabla prestationer.

Värden minusspelas

Finland ska hyllas för deras prestationer mot Island och Ukraina, men att ändå hamna utanför poängprotokollet tär förstås på moralen och självförtroendet – och det rejält. Av prestationen i premiären, 1-1 hemma mot Kosovo, fanns dock mycket mer att önska.

Nu väntar en tuff bortamatch mot ett Ukraina med de främsta kvalitéerna på hemmaplan och är fyllt av klasspelare; bättre än motståndarna på nära på varenda position. Förvisso en del politiska och sociala motsättningar i truppen, men dessa till trots har man kunnat leverera.

Precis före uppehållet körde Ukraina över Kosovo med tre mål mot noll inför hemmapubliken – samma motstånd fick Finland 1-1 mot på hemmaplan, och det var med stort flyt som den pinnen kunde kammas hem.

Det borde skilja ett par klasser här och vi får förvånansvärt bra betalt på spelen till värdens favör denna afton.

Ukraina -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – spelas till finfina 2,05 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos! Får vi över dubbelt betalt vid avspark? Det ställer jag mig starkt tveksam till.

Speltips:

Speltips: Ukraina -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 12/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: