Speltips, Ukraina – Slovenien 14/11: Starkt favoritskap i playoffet

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2015

Varför inte värma upp med lite klassfotboll innan Sverige-Danmark under lördagskvällen? Den första kvalmatchen spelas mellan Ukraina och Slovenien, med start 18:00 och där håller vi värden som storfavoriter.

Vilka som skulle plocka första- respektive andraplatsen – det var liksom fastspikat redan på förhand: England och Schweiz. Sedan stod det mellan Slovenien, Estland och Litauen som kandidater för tredjeplatsen, den som leder till playoffet.

Och visst blev det Slovenien som plockade den. Sex pinnar före de två nämnda konkurrenterna. Glädjande, men storheten i prestationen ska inte överdrivas. Hade varit ett fiasko om fallet inte blivit så. Slovenien är här. Att det ska räcka till en EM-biljett, däremot? Nej, det har jag mycket svårt att se.

Ukraina klasserna bättre

På tal om storhet; Ukrainas ska inte heller överdrivas, absolut inte – men man ska vara flera snäpp bättre än Slovenien. Stor klasskillnad.

Trots att man hamnade bakom Slovakien vill jag inte påstå att man ska vara direkt besvikna över vad som presterades i gruppspelet. Håller Ukraina som bättre än även dem – det var premiärförlusten mot Slovakien som ställde till det. Plumpar kommer. Så enkelt är det; fotbollen är inte alltid logisk.

Vad Slovenien ska kunna sätta emot Ukraina på bortaplan – borde inte vara mycket. Tre av fem gruppspelsmatcher på resande fot förlorades – mot Estland, England och Schweiz med 0-1, 1-3 respektive 2-3 i korrekt ordning. Mindre respektingivande. Övriga matcher var mot Litauen och San Marino. Krävdes inte alltför mycket i de matcherna.

Det som talar emot Ukraina är väl oförmågan att hitta nätet, men det är passande att bryta en sådan trend mot ett motstånd av den här kalibern. Man kommer få styra händelserna med järnhand här; skölja framåt i anfallsvåg efter anfallsvåg. Då ska man bara få utdelning över 90 minuter.

Defensiva mittfältaren Taras Stepanenko missar matchen efter att ha åkt på sin tredje ostskiva i gruppspelet i den avslutande matchen mot Spanien. Ett avbräck såklart, men betydelsen av hans frånvaro ska inte betyda skillnaden mellan vinst, kryss eller förlust.

1,67 x polletterna för den raka ettan är kanske inte som musik för öronen, men det är ändå fullt acceptabelt betalt och värde finner jag några punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Ukraina vinner, rak etta
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 14/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ukraina 1,67 betrally logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Slovenien 7,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,50 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,58 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: