Speltips, Ukraina – Spanien 12/10: Hörnpolletter – in!

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2015

Vi räknar med hemmahörnor i massor när Ukraina är pressat att kamma fullt mot ett skadedrabbat Spanien, som dessutom väntas rotera i startelvan.

Bortsett från plumpen mot Slovakien i den andra gruppspelsomgången, där förlustsiffrorna skrevs 1-2, har Spanien kammat fullt och är därför sedan en tid tillbaka EM-klara i praktiken och nu även i teorin.

24 pinnar har fotbollsjätten skrapat ihop – fem fler än Ukraina och Slovakien. Målskillnaden är på 22-3, så defensivt har man varit extremt bra – de tre målen släpptes dessutom in i de två första matchena. Med andra ord: sju raka vinster och hållna nollor. Motståndets kvalitéer inte de bästa, men exempelvis Ukraina har en helt okej och slagkraftig trupp.

Ukraina, ja. Redan klara treor som sämst. Har minus i inbördesstatistiken mot Slovakien och hamnar således, med all sannolikhet, under dem även vid händelse av en trea då de ställs mot Makedonien – men då blir man också bästa treor i hela kvalet och avancerar vidare. Hemmavinst betyder alltså att man slipper play off, alldeles oavsett resultat i de andra matcherna.

Synar överspelet

Spanien är, mer eller mindre, alltid spelförande och vill rulla ut sina motståndare. Tror dock att Ukraina kan få låna en hel del boll här av ett par orsaker.

David Silva samt Morata klev ut skadade senast mot Luxemburg och är inte aktuella för spel. Coach Del Bosque har dessutom deklarerat att det kommer expermerimenteras en hel del från hans sida. Blir sannolikt förändringar på merparten av positionerna i elvan. Därför – ett klart försvagat och inte tokmotiverat Spanien.

Och ja, Ukraina måste jaga och vilja hålla i taktpinnen. Hörnor brukar de redan skapa en del av; vunnit de flesta ”hörnmatcherna” här i kvalet och skapade fem mot Spaniens två i den omvända matchen. Man är såklart medvetna om att man kan ha fina chanser i luftrummet, på hörnor och andra fasta situationer.

Ukraina över 5,5 hörnor finns till 2,20x hos ett antal spelbolag – bland annat Bet365 och Betsson – och det får anses vara spelvärt.

Speltips:

Speltips: Ukraina över 5,5 hörnor
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 12/10
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ukraina 3,0 titanbet logo
Oavgjort 3,3 betsson logo
Spanien 2,6 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,44 redbet logo
Under 2,5 mål 1.6 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: