Speltips, Ungern – Norge 15/11: Löjligt låg kortlina

Spelbloggare Publicerat: 15 november 2015

Efter skrällen i Oslo – returmatchen mellan Ungern och Norge är här. Vi anser att det är som bäddat för kortpartaj och där råder stor oenighet mellan oddssättarna. Det utnyttjas.

Total norsk dominans, ett massivt bollinnehav, 22-6 i målchanser, 16-6 i avslut och 16-0 i hörnor. Slutresultatet? 0-1.

Fotboll handlar, som bekant, om effektivitet – i båda straffområdena. Man kan dilla om att Norge eventuellt skulle haft en straffspark och så, men den matchen i matchen – effektiviteten – vann Ungern och det innebär att man kommer hit, till returen, på hemmaplan med ett mål mot noll.

Därmed – fördel Ungern. Inför matchen står 1×2-marknaden i 2,81-3,20-2,80 och över var EM-biljetten ska hamna: 1,36-3,30. Det stora favoritskapet har bytt sida, trots att norrmännen har den klart starkaste truppen. Som nämnt vid upprepade tillfällen: över 180 (och 90) minuter kan mycket oväntat inträffa.

Bara skicka in polletterna

Kan finna ett litet intresse i att Norge vänder på den här steken till 3,30 x polletterna – de var så pass dominerande i match nummer ett, men med ineffektiviteten som visades upp känns som att vi hade behövt några punkter till för att finna klart värde i spelet. Möjligt att oddsrörelserna blir önskvärda och det kan vara värt att hålla blicken kvar på marknaden.

Det är dock på kortmarknaden som vi inför matchen hittar det stora, klara värdet – om hur många ostskivor som ska plockas upp av huvuddomaren, spanjoren Carlos Velasco.

Exempelvis ställer 10Bet och Betrally ut kortlinan 5,5 – dock med röda inräknade – men när bland annat Betsson presenterar sin på 4,0 är det tydligt att oenigheten är stor. Vi är inne på att de förstnämnda är de som är närmare verkligheten i deras värdering.

Carlos Velasco har inte agerat som någon klassisk spansk domare vid dömande av landskamper – är rätt balanserad och varit runt 4,0-linan i de flesta av sina senaste matcher. Håller en okej nivå, dock utan att tveka på att plocka upp korten när det är på sin plats.

Har en känsla av att det här kan spåra ur rejält. Med en EM-biljett i potten, ett desperat Norge och ett Ungern som kommer fajtas med näbbar och klor för att behålla sitt övertag, kommer spelarna såklart inte hålla tillbaka i närkampsspelet och inte heller tveka på att ta taktiska kort. Hellre en ostskiva än att motståndarna får en fin omställningsmöjlighet, helt enkelt.

Ungern spelar också en fysisk fotboll och varningsstatistiken i deras gruppspelsmatcher är: 5, 7, 4, 8, 7, 8, 5, 4, 4, 12, 2. Ofta är man den parten som drabbas av flest – nu är det alltså tänkt att man ska försvara i merparten av matchen. Den fysiska kampen har de stor chans att vinna över ett mer tekniskt Norge.

5, 0, 1, 6, 5, 1, 7, 5, 5, 1 och 4 ostskivor är statistiken i norrmännens matcher. Tydligt att när betydelsen av matcherna ökar, blir det också fler kort.

Över 4,0 gula kort spelas till 1,65 x insatsen hos Betsson. Mycket närmare bjudodds kommer man inte.

Speltips:

Speltips: Över 4,0 gula kort
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 15/11
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ungern 2,81 unibet logo
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Norge 2,80 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,60 unibet logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: