Speltips Ungern – Ryssland 6/9: Tidig gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ungern och Ryssland kommer från varsina imponerande insatser och möts nu i en tidig gruppfinal. Ryssland är favoriter men jag tror att Ungern är mer motiverade och att deras chanser till poäng här är goda.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Stanislav Cherchesovs Ryssland gjorde succé i hemma-VM 2018 och förtroendet för den forne landslagsmålvakten är fortsatt intakt efter en andraplats i EM-kvalgruppen som vanns av Belgien.

Ett antal pjäser har bytts ut sedan 2018 men den resliga centertanken Artem Dzyuba är fortfarande en väldigt viktig komponent i Cherchesovs lagbygge. Detsamma gäller den nu 37-årige Yuri Zhirkov.

Att döma av insatsen mot Serbien i torsdags är det ett fortsatt starkt Ryssland vi har att göra med. Dzyuba gjorde två av målen (ett på straff) då man vann med 3-1 mot ett på pappret starkt serbiskt landslag.

Rysslands kommande motståndare Ungern är på förhand en stor underdog i den här gruppen, men man lyckades skrälla borta mot Turkiet i torsdags då man fick med sig en 1-0-vinst då den 19-årige stortalangen Dominik Szoboszlai avgjorde matchen i den 80:e minuten.

Ungersk landslagsfotboll har många år av mediokra resultat bakom sig och den här typen av framgångar som en bortaseger mot ett starkt Turkiet innebär kan betyda mycket.

I EM-kvalet blev det en väldigt jämn kamp om andraplatsen i gruppen för Ungerns vidkommande men slutade två poäng bakom tvåan Wales. Värt att notera är att man lyckades besegra gruppettan Kroatien och överlag har man de senaste två åren tagit ett par kliv framåt.

Matchen betyder mer för Ungern

Italienaren Marco Rossi tog över det ungerska landslaget under sommaren 2018 och har sedan dess skapat en viss stabilitet och successivt har man blivit bättre och bättre. Man var väldigt nära att ta sig vidare ifrån EM-kvalgruppen och segrarna mot Kroatien och senast mot Turkiet vittnar om att man även har höjt sin högstanivå.

Ryssland är förstås det mer meriterade och bättre laget på pappret av dessa två och den övertygande segern mot Serbien senast var ett styrkebesked. De är också favoriter i det här mötet där en bortaseger står i dryga 2 gånger pengarna.

Men Ungern visade också de att de är att räkna med då man, framförallt, var väldigt disciplinerade i sitt försvarsspel då man höll nollan borta mot Turkiet. Med den vinsten i ryggen lär man ha en positiv känsla när man nu tar emot Ryssland på hemmaplan.

Ungern slår inte Ryssland vad gäller klass men man skulle kunna göra det vad gäller motivation. Ungern är ett land som törstar efter fotbollsframgångar och när man nu fått en kanonstart på det här Nations League-spelet lär man vara rejält taggade på att sänka den gigantiska grannen i öst.

Marco Rossi har hittat en bra balans på laget och i spelare som talangen Szoboszlai och Szalai som är den ungerska motsvarigheten till Rysslands Dzyuba – det vill säga en klassisk centertank – har man spelare som kan hota offensivt sett.

Därför tror jag att Ungern har ganska goda chanser att klara minst oavgjort i det här mötet och det spelas till fina 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  1X
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 6 september 2020
TV: 
Stream:  cmoreplay logo