Speltips USA – Nederländerna 27/7: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 26 juli 2023

Gruppfavoriterna USA och Nederländerna gör upp i den andra omgången av gruppspelet i damernas VM 2023. Matchen spelas natten till torsdag den 27 juli i Wellington med avspark kl 03:00 svensk tid.

USA – Nederländerna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De dubbla regerande världsmästarna USA gick in i den här turneringen med sikte på ett tredje raka VM-guld. Förutsättningarna måste ses som goda då man Fifa-rankade som etta världen och hos spelbolagen sågs man som huvudfavorit att vinna även VM 2023.

Förbundskapten Vlatko Andonovski kommer med en trupp med en mycket rutin i spelare som Alex Morgan, Megan Rapinoe Lindsey Horan. Samtidigt har man ett par väldigt spännande unga spelare i Sophia Smith, Trinity Rodman och 18-årige Alyssa Thompson.

I premiären mot Vietnam var det framförallt 22-årige Smith som presenterade sig på allvar. Hon gjorde då både 1-0 och 2-0 i en match som USA dominerade och vann med 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel USA

Förra sommarens EM blev ingen succé för Nederländerna då man blev utslagna i kvartsfinalen mot Frankrike efter att ha slutat tvåa i gruppen efter Sverige.

Sedan dess har Andries Jonker tagit över som förbundskapten, vilket inneburit en hel del taktiska förändringar. Den stora skillnaden är att man oftast utgår från en tre- eller fembackslinje istället för det traditionella, nederländska 4-3-3-systemet. Dessvärre får man, på grund av skada, klara sig utan storstjärnan Vivianne Miedema i detta VM.

Precis som i EM för ett år sedan så har Nederländerna och Portugal hamnat i samma grupp och de ställdes mot varandra i premiären i söndags. I EM vann Nederländerna med 3-2 och resultatmässigt jämnt blev det även den här gången. Efter en knapp kvart spelad kunde Nederländerna ta ledningen för att därefter kontrollera sin 1-0-ledning genom hela matchen.

Nu väntar så en tuffare prövning där USA gäller som relativt klara favoriter. Förbundskapten Jonker har försökt sätta en stabilare nederländsk defensiv och det här blir ett riktigt test på hur väl man står sig.

Som jag ser det är Nederländerna även utan Miedema ett bra landslag, men inte i klass med de allra bästa. USA är starkare både vad gäller spets och bredd och jag räknar med att de kommer att styra och till slut vinna den här matchen. Mitt spel blir alltså USA vinner till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA vinner
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 03:00, torsdag 27 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: